Διεθνή ΜΜΕ για Νέα Σμύρνη: «Οδομαχίες στην Αθήνα» - Τι γράφουν για τον τραυματιά αστυνομικό

Εκτενή είναι τα δημοσιεύμαστα και οι αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης στα χθεσινά επεισόδια της Νέας Σμύρνης. 

Διεθνή ΜΜΕ για Νέα Σμύρνη: «Οδομαχίες στην Αθήνα» - Τι γράφουν για τον τραυματιά αστυνομικό
3'

Reuters


Συγκρούσεις στην Ελλάδα μετά από πορεία κατά της αστυνομικής βίας
«Ένας Έλληνας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά την Τρίτη όταν ξέσπασαν συμπλοκές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βία σε προάστιο της Αθήνας. Η διαμαρτυρία ξέσπασε από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει έναν άνδρα να ξυλοκοπείται Κυριακή από αστυνομικούς της περιοχής.


«Πολλές διαμαρτυρίες γίνονται βίαιες στην Ελλάδα, που ανακάμπτει από μια δεκαετία οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και έχει δεχθεί επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη δράση των αστυνομικών»

Associated Press


Nέοι που διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας επιτίθενται σε προάστιο των Αθηνών
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία το βράδυ της Τρίτης όταν νέοι που διαμαρτύρονταν για ένα περιστατικό αστυνομικής βίας επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας με μολότοφ και τραυματίστηκαν σοβαρά έναν αστυνομικό

Le Figaro


Ελλάδα: Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην Αθήνα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε
Ένας Έλληνας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι την Τρίτη το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε προάστιο της Αθήνας στο περιθώριο μιας διαδήλωσης 5.000 ατόμων ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία.


Το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, οι εικόνες ενός νεαρού άνδρα στο έδαφος που κτυπήθηκε με γκλοπ από αστυνομικό, παρουσία τουλάχιστον τριών άλλων αξιωματικών, έγιναν viral. O νεαρός φώναζε «πονάω»


Al Jazeera


Oδομαχίες στην Ελλάδα μετά από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας- Αστυνομία και νεαροί συγκρούονται στην Αθήνα μετά από την κυκλοφορία ενός βίντεο που έδειχνε έναν αστυνομικό να χτυπάει έναν άνδρα με γκλοπ.


«Οι εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και ελληνικής αστυνομίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες με φόντο την έναρξη της πανδημίας. Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στιςδιαδηλώσεις, καθώς και τη μεταχείριση διαδηλωτών, δημοσιογράφων και δικηγόρων από την αστυνομία».

ABC News

Ελληνική αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούονται σε προάστιο της Αθήνας

«Η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές σε προάστιο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία όμως οι απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη αποκλίνουν»

«Σε ανακοίνωση, η αστυνομία ανέφερε ότι μια περιπολία αστυνομικών με μοτοσυκλέτες πήγε στο προάστιο της Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία λίγο πριν τις 3 μ.μ. Κυριακή για να διερευνήσει «πολλαπλές αναφορές» παραβιάσεων των μέτρων lockdown και ανέφερε ότι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός»

Ωστόσο, συνεχίζει το ABC «τα βίντεο που ανέβηκαν σε διάφορους ιστότοπους δείχνουν μια διαφορετική εικόνα: ειρηνικοί πολίτες που διαφωνούν με την αστυνομία και ξαφνικά ρίχνονται στο έδαφος και οι αστυνομικοί τους επιτίθενται με γκλοπ»


Sabah


«Η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών στην Αθήνα για να τους εμποδίσει να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα, αφού το πλήθος πέταξε δεκάδες μολότοφ σε αστυνομικούς Δημοσιογράφοι στη σκηνή στο προάστιο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα είπαν ότι δεκάδες σταθμευμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές.»


Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που ήταν παρόντες δέχθηκαν επίσης επίθεση από τους διαδηλωτές

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή