Ρωσία: Καταλήξαμε σε συμφωνίες παραγωγής του Sputnik V στην Ευρώπη

Το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
1'

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Πηγές του Κρεμλίνου προειδοποιούσαν πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν μεγάλης κλίμακας ενημερωτική εκστρατεία κατά του εμβολίου Sputnik V.

Στόχος της εκστρατείας σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χρήση, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, ο Άγιος Μαρίνος και η Βόρεια Μακεδονία.

Υπάρχουν προσπάθειες πολιτικοποίησης της χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με αποστάσεις και «κωδικό» 6 πετούν χαρταετό οι Αθηναίοι (pics)