Κορονοϊός - Βραζιλία: 2.438 νέοι θάνατοι και επιπλέον 79.069 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 79.069 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 2.438 ασθενείς με την COVID-19.
AP Photo
1'

Συνολικά, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 292.752 νεκρούς· πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό πλησιάζει τα 12 εκατομμύρια, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία συζητά να πάρει εμβόλια που περισσεύουν από τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Βραζιλίας συζητά από τις 13 Μαρτίου την πιθανότητα να παραλάβει τυχόν πλεόνασμα εμβολίων για την Covid-19 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, η πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, διαπραγματεύονται με την αμερικανική κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να «δανείσει» στον Καναδά και το Μεξικό 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, που έχουν ήδη παραχθεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν υπάρχει σχέδιο για «δανεισμό» εμβολίων σε άλλες χώρες.

Η Βραζιλία είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στον κόσμο, μετά από εκείνο των ΗΠΑ. Τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ώρας: Πότε αλλάζουμε τους δείκτες του ρολογιού