Πρίγκιπας Φίλιππος- Ο δούκας του Εδιμβούργου...η Τζένιφερ Λόπεζ και οι «επαναστάτριες» του Παλατιού

Φως στη σχέση του Πρίγκιπα Φίλιππου με τις γυναίκες ρίχνουν οι βιογράφοι του, αποκαλύπτοντας οτι ο δούκας του Εδιμβούργου που έφυγε απο τη ζωή την περασμένη εβδομάδα στα 99 του χρόνια ήταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής που παρά την αδυναμία του στις όμορφες γυναίκες παρέμεινε πιστός στην επί δεκαετίες σύζυγό του, βασίλισσα Ελισάβετ. Πιστός στο πρωτόκολλο και τις επιταγές της μοναρχίας μέχρι τέλους, υποδέχθηκε ζεστά τις συζύγους των παιδιών και των εγγονιών του, απέσυρε ωστόσο την εύνοιά του όταν εκείνες...άρχιζαν να επαναστατούν.

Πρίγκιπας Φίλιππος- Ο δούκας του Εδιμβούργου...η Τζένιφερ Λόπεζ και οι «επαναστάτριες» του Παλατιού
8'

Παρά τις φήμες και τις δυσκολίες, ο Πρίγκιπας Φίλιππος που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια και η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως είχαν καταφέρει να βρουν την μαγική συνταγή στον πολυετή γάμο τους. Σύμμαχοι, σύντροφοι και συνοδοιπόροι, συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο και πορεύθηκαν μαζί μέχρι το τέλος.


Η Ελισάβετ που ερωτεύθηκε τον αγαπημένο της «Βίκινγκ» όπως τον έλεγε στα 13 της μόλις χρόνια, τον θεωρούσε στήριγμα στις ταραγμένες περιόδους της μοναρχίας της. Και εκείνος είχε πει κατά καιρούς ότι ο μόνος του στόχος είναι να μην απογοητεύσει ποτέ τη βασίλισσα, τη «Λίλιμπετ» όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά.

Στο πέρασμα των χρόνων ωστόσο, υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα για την αδυναμία του Πρίγκιπα Φίλιππου στο ωραίο φύλο και την η ανάγκη του να περιστοιχίζεται από όμορφες νέες γυναίκες.
Ο ίδιος έχει πει κάποτε χαριτολογώντας…πως δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει κάτι εκτός ορίων καθώς μετά το γάμο του με την Ελισάβετ το 1947 συνοδευόταν διαρκώς από έναν αστυνομικό.

Η αλήθεια για τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τα…σόουγκερλ

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο δούκας του Εδιμβούργου ήθελε πάντα να περιστοιχίζεται από όμορφες γυναίκες, ενώ συχνά έκανε σχόλια για την εμφάνισή τους.
Προς υπεράσπισή του σπεύδει ο Τζάιλς Μπράντρεθ, συγγραφέας της νέας βιογραφίας του συζύγου της βασίλισσας με τίτλο «Φίλιππος: Το τελευταίο πορτρέτο» που θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου.


Από την εμπειρία του λέει , ενώ απολάμβανε τη συντροφιά των όμορφων γυναικών, οι τρόποι του ήταν πάντοτε άψογοι. Κατά τη δεκαετία του 1980 ο συγγραφέας είχε βοηθήσει στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων του Παλατιού με στόχο της συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Στα παρασκήνια μετά τις παραστάσεις, είχε τύχει να συνοδεύσει πολλές φορές το δούκα του Εδιμβούργου, ενώ περπατούσαν μπροστά από όμορφα κορίτσια κατά μήκος της γοητείας με όμορφα, καλλίγραμμα και με λιγοστά ρούχα κορίτσια που συμμετείχαν στα χορευτικά ή τις χορωδίες.Ο πρίγκιπας συνήθιζε να κάνει σε όλες χειραψία, ενώ τις κοίταζε όπως λέει…αποκλειστικά και μόνο στα μάτια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η συνάντηση με τη....Τζένιφερ Λόπεζ

Αναφέρει μάλιστα ένα ακόμη ενδεικτικό περιστατικό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Royal Variety Performance που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως αναφέρει ο Μπράντρεθ, ενώ o σταυλάρχης της βασίλισσας Ελισάβετ και ο ίδιος ο συγγραφέας εκθείασαν τα κάλλη της Τζένιφερ Λόπεζ και συμφώνησαν ότι ήταν πράγματι μια ωραία γυναίκα (μικροκαμωμένη αλλά με τέλειες αναλογίες), ο Δούκας του Εδιμβούργου εκφώνησε τη σύντομη ομιλία του, κοιτάζοντας την εκρηκτική Λατίνα σούπερ-σταρ…στο μέτωπο.


«Ήταν προσεκτικός. Δεν ήταν ανόητος. Και δεν ενδιαφερόταν για σόουγκερλ, ηθοποιούς και στάρλετ» καταλήγει ο συγγραφέας.

Ο ιστορικός Δρ Πιρς Μπρένταν βέβαια διαφωνεί. Παρουσιάζει τον Φίλιππο στα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου του ως ένα…μπον βιβέρ που διασκέδαζε συχνά με καλλίγραμμες χορεύτριες και αλκοόλ σε ιδιωτικά κλαμπ, του Σόχο συντροφιά με αστέρες όπως ο Πίτερ Ουστίνοφ και ο Ντέιβιντ Νίβεν.

«Η βασίλισσα ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη από αυτό ειδικά όταν ο πρίγκιπας επέστρεφε, μυρίζοντας πόρτο» αναφέρει… Φήμες λένε ότι αυτά συνέβαιναν μια εποχή κρίσης στη σχέση της βασίλισσας και του Φίλιππου. Για κάποιους εντοπίζεται στη δεκαετία που χωρίζει τις γεννήσεις των δυο πρώτων παιδιών του ζεύγους και των δύο επόμενων.

Η θερμή υποδοχή του στα «αουτσάιντερ» του Παλατιού


Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε υποδεχθεί την Πριγκίπισσα Νταϊάνα αλλά και τη Μέγκαν Μαρκλ με…ανοιχτές αγκάλες, στη συνέχεια όμως εκείνες επαναστάτησαν.
Ένας εξόριστος Ευρωπαίος γαλαζοαίματος που θεωρούσε τον εαυτό του «ξένο» στην αρχή, ο πρίγκιπας Φίλιππος βρήκε τη θέση και το ρόλο του, υπηρετώντας πιστά τη βρετανική μοναρχία.


Γι’ αυτό και πάντα είχε αισθήματα συμπόνοιας για τους «νεοφερμένους» στον οίκο του Ουίνδσορ. Βασιλικοί συντάκτες λένε ότι καλωσόριζε τα νέα μέλη όπως η Πριγκίπισσα Ντιάνα και η Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ, γιατί ήξερε «πώς είναι να είσαι το νέο αγόρι ή το νέο κορίτσι στην οικογένεια και ξαφνικά να μπαίνεις σε αυτή την οικογένεια με όλα τα παράξενα πρωτόκολλα».


«Ο Φίλιππος, ως πολύ έξυπνος άνθρωπος, ήξερε πώς να χειριστεί όλους αυτούς τους νεοεισερχόμενους, αλλά σε αντάλλαγμα, περίμενε πίστη και θεωρούσε αυτονόητο οτι και εκείνοι θα είχαν την αίσθηση του καθήκοντος που είχε ο ίδιος» λέει ο βασιλικός βιογράφος Ίνγκριντ Σάουαρντ στο Us Weekly.


Οσο ένθερμα τους υποδεχόταν λοιπόν τόσο εύκολα μπορούσε να καταδικάσει όσους «επαναστατούσαν» ενάντια στις επιταγές της βασιλικής ζωής - ειδικά όταν δημοσιοποιούσαν τα προβλήματά του.

Αυτό συνέβη με τη Νταϊάνα την οποία είχε θέσει αρχικά υπό την προστασία του. Στη συνέχεια άρχισε να αλληλογραφεί μαζί της σε μία προσπάθεια να σώσει το γάμο της με τον Κάρολο, ενώ συχνά της έδινε τρυφερές, πατρικές συμβουλές. Όλα αυτά μέχρι να αρχίσουν τα «δημόσια» παρατράγουδα, οι διαρροές για τα προβλήματα στη σχέση τους και η «ανταρσία» της Νταϊάνα στις δυσκολίες της βασιλικής ζωής.

Η γυναίκα που ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε βάλει στη «μαύρη λίστα»


Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή είχε επιφυλάξει στην αρχή και στη Σάρα Φέργκιουσον, την πρώην πλέον σύζυγο του Πρίγκιπα Άντριου την οποία θεωρούσε «μεγάλο πλεονέκτημα» για το γιό του, όταν αρραβωνιάστηκαν το 1986.
Λάτρευε την αίσθηση του χιούμορ της και της είχε δώσει μάλιστα και μία συμβουλή για τη ζωή μέσα στη βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ Fergie: The Downfall of a Duchess.«Τώρα είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας, μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις. Θα σε ανακαλύπτουν όμως πάντα» της είχε πει.

Όταν ξέσπασαν οι φήμες για την απιστία και τα απίστευτα έξοδα που έκανε η δούκισσα του Γιορκ, ο πρώην πεθερός της άρχισε να την επικρίνει με «κάθε ευκαιρία». Η σταγόνα που είχε ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν όταν αμέσως μετά τον χωρισμό της από τον Άντριου το 1992, κυκλοφόρησαν στον βρετανικό Τύπο τόπλες φωτογραφίες της παρέα με Τεξανό επιχειρηματία από διακοπές τους στη Νότια Γαλλία.


Έξαλλος ο Πρίγκιπας Φίλιππος ορκίστηκε να μην βρεθεί ποτέ ξανά μαζί της στον ίδιο χώρο. Παρ’ ότι έμεινε πιστός στην εξαγγελία αυτή για αρκετές δεκαετίες, εντέλει υποχώρησε όταν και οι δύο βρέθηκαν καλεσμένοι στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν. Χρειάστηκε να παρέμβει ο εγγονός του, ο οποίος έχει στενή σχέση με τη θεία και τις ξαδέλφες του για να κάνει πίσω. Αν και συνυπήρξαν στον ίδιο χώρο, ο Φίλιππος δεν καταδέχτηκε ούτε καν να την κοιτάξει και φυσικά η Σάρα Φεργκιουσον δε θα παραστεί στην κηδεία του.

Ο Φίλιππος...και η Μέγκαν Μαρκλ

Με ζεστό τρόπο ειχε καλωσορίσει στην αρχή και τη Μέγκαν Μάρκλ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως είναι να νιώθεις «αουτσάιντερ». Όταν το ζεύγος Σάσεξ αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα και εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, είπαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι τα μέλη της οικογένειας και οι βοηθοί του ανακτόρου απέτυχαν να τα προστατεύσουν από ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές.

Έσπευσαν ωστόσο να αθωώσουν το Φίλιππο και τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δούκας του Εδιμβούργου δεν ενέκρινε ποτέ την απόφασή τους να εγκαταλείψουν το παλάτι. Όπως εξηγούν οι βιογράφοι του έκανε αυτό που είχε συνηθίσει να κάνει πάντα στη ζωή του. Είπε δηλαδή ό,τι ειχε να πει και στη συνέχεια πήρε αποστάσεις από το όλο θέμα γιατί δεν του άρεσε να παρεμβαίνει.

Το σύνθημά του ήταν πάντα: «Η μοναρχία έρχεται πρώτη, δεύτερη και τρίτη». Σύμφωνα με τη βιογράφο του Ινγκριντ Σούαρντ Seward, ο Φίλιππος φοβήθηκε οτι η αποχώρηση του Χάρι και του Μέγκαν θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη απειλή για τη μοναρχία όσο η απόφαση του Εδουάρδου VIII να παραδώσει το στέμμα το 1936.

«Για τον Φίλιππο, που είχε βασίσει ολόκληρη την ύπαρξή του στην αφοσίωση του στο καθήκον, ο εγγονός του είχε παραιτηθεί για χάρη του γάμου του με τον ίδιο τρόπο όπως ο Έντουαρντ VIIΙ παραιτήθηκε από το στέμμα του για να παντρευτεί τη Γουόλις Σίμπσον το 1936» γράφει η Σούαρντ

Οσοι γνώρισαν ωστόσο και συνάντησαν τον Φίλιππο λίγο πριν φύγει από τη ζωή λένε ότι είχε αρχίσει να μαλακωνει. Ο Μπράντρεθ λέει ότι ο δούκας δέχτηκε τελικά την απόφαση του Χάρι και του Μέγκαν να εγκαταλείψουν τη βασιλική ζωή.
«Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωή τους όπως οι ίδιοι θεωρούν καλύτερο» είχε πει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή