Φον ντερ Λάιεν: Πάνω από 80 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι

«Σήμερα ξεπεράσαμε τα 250 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ. Και πάνω από 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε μέσω Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
AP
1'

«Είμαστε καθ’οδόν για την επίτευξη του στόχου μας: Να χορηγήσουμε επαρκείς δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνέστησε την έγκριση πρόσθετων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο εμβολίων της Pfizer στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Αυτή η σύσταση από τον ΕΜΑ «αναμένεται να έχει σημαντικό και άμεσο αντίκτυπο στην προμήθεια του 'Comirnaty', του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, στην ΕΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, η απόφαση του EMA επιβεβαιώνει ότι το εργοστάσιο στην Πουρς είναι ικανό να παράγει με συνέπεια, υψηλής ποιότητας εμβόλια και επιτρέπει στην Pfizer / BioNTech να αυξήσει τον όγκο των εμβολίων που παράγονται στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συστάσεις από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλά αιμοπετάλια