Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 29 νεκροί απο τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, όπου συνετρίβη ένα στρατιωτικό αεροσκάφος με 92 επιβαίνοντες. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν και δεκάδες επιζώντες στα φλεγόμενα συντρίμμια του C-130.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 29 νεκροί απο τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους
2'

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 29 από τη σημερινή συντριβή ενός αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, δήλωσε αξιωματικός του στρατού, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.

Σε ανακοίνωσή του, ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Γκονζάλες είπε πως 17 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, ενώ 50 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λαμβάνουν φροντίδα.

Η συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκε από επίθεση, αλλά οι αρχές εστιάζουν επί του παρόντος στη διάσωση επιζώντων και δεν ερευνούν την αιτία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης 'Εντγκαρντ Αρεβάλο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή όπου οι δυνάμεις του στρατού πολεμούν εδώ και πολύ καιρό ισλαμιστές μαχητές.

"Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε 'Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε", δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Δεκαεπτά μέλη του στρατού σκοτώθηκαν. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι οι 40 διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να λάβουν πρώτες βοήθειες.

Τα C-130 είναι στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχής βοήθειας σε καταστάσεις καταστροφών.

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Black Hawk τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Η πλειοψηφία των επιβατών στο αεροπλάνο ήταν απόφοιτοι στρατιωτικής σχολής. Μεταφέρονταν στο νησί Τζόλο ως μέρος μιας κοινής ομάδας δράσης με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο στρατός έχει μεγάλη παρουσία στις νότιες Φιλιππίνες, όπου δρουν τρομοκρατικές ομάδες, ανάμεσά τους η οργάνωση «Αμπού Σαγιάφ» που βγάζει χρήματα από λύτρα για απαγωγές και από πειρατείες και τα επενδύει στην αγορά σύγχρονου οπλισμού και πλοίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή