Ρωσία- Κορονοϊός: Στα ύψη τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι

Στα 25.353 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία,  με 654 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.
AP
2'

Η Ρωσία ανέφερε τη Δευτέρα 25.353 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 6.557 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 5.635.294.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης της κρίσης ανακοίνωσε ότι από την Covid-19 πέθαναν 654 άνθρωποι κατά το τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 138.579.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία δίνει διαφορετικό απολογισμό και έχει ανακοινώσει ότι η χώρα έχει καταγράψει περίπου 270.000 θανάτους που συνδέονται με την COVID-19 από τον Απρίλιο του 2020 ως τον Απρίλιο του 2021.

Η πανδημία ενισχύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός της Λατινικής Αμερικής. Στην Ασία, ορισμένες χώρες επέβαλαν μέτρα lockdown για το σύνολο ή τμήμα του πληθυσμού τους.

Σε ό, τι αφορά την διεθνή διαχείριση της πανδημίας, η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό δήλωσε ότι οι πλούσιες χώρες έχουν διαπράξει πολλά «σφάλματα», γεγονός που προκαλεί ανησυχία την στιγμή που η συνεργασία είναι αναγκαία μπροστά στην κλιματική κρίση.

Κατά την γνώμη της, οι δυτικές χώρες άφησαν να περάσουν πολλές ευκαιρίες για αντιδράσουν ώστε να βγάλουν τον πλανήτη από την πανδημία, κυρίως επιτρέποντας στις φτωχότερες χώρες να εμβολιάσουν μαζικά του πληθυσμούς τους. «Για τον λόγο αυτόν, ανησυχώ για την μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες του κόσμου, κυρίως σχετικά με τα προβλήματα που θα τεθούν κατά την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη για το Κλίμα, τον Νοέμβριο στην Γλασκώβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»