Μάγια Αγγέλου: Η πρώτη Αφροαμερικανίδα σε νόμισμα των ΗΠΑ

Η σπουδαία ποιήτρια και ακτιβίστρια Μάγια Αγγέλου, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίζεται ποτέ στο κέρμα των 25 λεπτών στις ΗΠΑ

Tο κέρμα με τη Μάγια Αγγέλου
Tο κέρμα με τη Μάγια Αγγέλου
ΑΡ
1'

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκοψε νομίσματα με την ποιήτρια Μάγια Αγγέλου - την πρώτη Αφροαμερικανίδα που εμφανίζεται ποτέ στο νόμισμα των 25 λεπτών των ΗΠΑ, γνωστό ως τέταρτο.

Η Αγγέλου, ποιήτρια και ακτιβίστρια, ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που έγραψε και ερμήνευσε ποίημα σε προεδρική ορκωμοσία. Αντίστοιχα κέρματα σχεδιάζονται για άλλες πρωτοπόρες γυναίκες, ανάμεσά τους μία αστροναύτη, μια αρχηγό φυλής και μια ηθοποιού - ως μέρος του προγράμματος American Women Quarters.

Η κίνηση χαιρετίστηκε από την πρώτη γυναίκα υπουργό Οικονομικών του έθνους. «Κάθε φορά που επανασχεδιάζουμε το νόμισμά μας, έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάτι για τη χώρα μας - τι εκτιμούμε και πώς έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία», δήλωσε η Τζάνετ Γέλεν.

Η Αγγέλου - συγγραφέας και κοινωνική ακτιβίστρια - πέθανε το 2014 σε ηλικία 86 ετών. Έγινε διάσημη με την πρωτοποριακή αυτοβιογραφία της το 1969, I Know Why the Caged Bird Sings, για την παιδική της ηλικία στον αμερικανικό Νότο.

Έλαβε δεκάδες τιμητικούς τίτλους και έγραψε πάνω από 30 έργα που έγινανμπεστ-σέλερ. Το 2010, της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας - το υψηλότερο βραβείο πολιτών στις ΗΠΑ - από τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Survivor Spoiler: Άγριος καβγάς στους Διάσημους - «Είσαι αχάριστη», «αν δεν σου αρέσει φύγε»

Μεγάλος σεισμός στην Κύπρο - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή