Φόβος για τσουνάμι: Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα παράλια

Χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές περιοχές της νοτιανατοικής Ασίας μετακινήθηκαν από τα παράλια προς μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς οι τοπικές αρχές προετοιμάζονται για παλιρροϊκά κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 3,9 μέτρα, μετά το σεισμό της Ινδονησίας.
1'

«Μπορεί να έχουμε κύματα ύψους 1,5 μέτρου στο Πορτ Μπλερ και 3,9 μέτρων στο Κάμπελ Μπέι» δήλωσε ο Πραμπακάρ Ράο, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Πορτ Μπλερ, τη μεγαλύτερη πόλη των νησιών Άνταμαν-Νίκομπαρ της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον Ράο, μικρά κύματα ύψους περίπου μισού μέτρου έχουν ήδη καταγραφεί στην περιοχή Κάμπελ Μπέι του νησιού Μεγάλο Νίκομπαρ. «Απομακρύναμε ανθρώπους από σημεία με χαμηλό υψόμετρο στο Κάμπελ Μπέι και τους προειδοποιήσαμε καθώς υπάρχει μια αναφορά ότι μεγάλα κύματα μπορεί να πλήξουν την περιοχή Ίντιρα Πόιντ», προσέθεσε.

Επίσης, οι αρχές της Σρι Λάνκα εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλο το νησί και διέταξαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατόν προς το εσωτερικό.

Κάτοικοι του Τρινκομαλί, ενός λιμανιού στα ανατολικά της χώρας, ανέφεραν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ότι διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στο Γκάλε, μια άλλη πόλη στα νότια, αναφέρθηκαν παρόμοιες εικόνες εκκένωσης.

Το τσουνάμι του 2004 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους στη Σρι Λάνκα.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Πανικός μετά τον πανίσχυρο σεισμό της Ινδονησίας