Αποκάλυψη χρωμάτων στο ετήσιο φεστιβάλ ορχιδέας του Λονδίνου

Το φεστιβάλ ορχιδέας φέτος είναι αφιερωμένο στην Κόστα Ρίκα 

Αποκάλυψη χρωμάτων στο ετήσιο φεστιβάλ ορχιδέας του Λονδίνου
5.000 άνθη εκτίθενται στο φεστιβάλ ορχιδέας
AP IMAGES
1'

Περισσότερες από 5.000 ορχιδέες εκτίθενται στους Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου, τους περίφημους Κιου Γκάρντενς. Φέτος η έμπνευση προέρχεται από τη βιοποικιλότητα της Κόστα Ρίκα και τα πλούσια σε χλωρίδα τροπικά δάση της.

Ο Ολλανδός ανθοπώλης Henck Roling, ο οποίος έβαψε τα μαλλιά και τα γένια του σε έντονα χρώματα, σύμφωνα με το θέμα της ορχιδέας, είπε ότι η ομάδα του είχε περάσει μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο ετών σχεδιάζοντας το φεστιβάλ. Επέστρεψε στους Κιου Γκάρντενς μετά από ένα χρόνο παύσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Alex Munro, βοτανολόγος στους Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου που ειδικεύεται στην ανακάλυψη νέων φυτικών ειδών στις τροπικές περιοχές, είπε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί με τον πρέσβη της Κόστα Ρίκα στο Λονδίνο για να βοηθήσουν στην ενημέρωση ορισμένων από την επιστήμη πίσω από τα εκθέματα. «Υπάρχουν πολλά είδη στην Κόστα Ρίκα που δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 6.000 φυτά, συμπεριλαμβανομένων των 5.000 ορχιδέων που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Το 26ο φεστιβάλ «Orchids 2022» είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή