Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Betty Davis

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φανκ και σόουλ μουσικής, Betty Davis, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Betty Davis
Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της οφείλεται σε φυσικά αίτια
Unsplash
2'

Η τραγουδίστρια Betty Davis και πρώην σύζυγος του θρύλου της τζαζ, Miles Davis, πέθανε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τη στενή της φίλη, Danielle Maggio.

«Με μεγάλη λύπη μοιράζομαι τα νέα για τον θάνατο της Betty Davis, μιας πολυτάλαντης μουσικής επιρροής και πρωτοπόρου ροκ σταρ, τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και είδωλο της μόδας», δήλωσε η επιστήθια φίλη της Connie Portis.

«Πάνω απ ‘όλα, η Betty ήταν φίλη, θεία, ανιψιά και αγαπημένο μέλος της κοινότητάς της στο Homestead της Πενσυλβάνια και της παγκόσμιας κοινότητας φίλων και θαυμαστών. Σε μια στιγμή που θα ανακοινωθεί, θα αποτίνουμε φόρο τιμής στην όμορφη, τολμηρή και θαρραλέα περσόνα της. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη της ως το γλυκό και στοχαστικό άτομο που ήταν… Δεν υπάρχει άλλος».

Σχεδόν ολόκληρος ο μουσικός κατάλογος της Davis ηχογραφήθηκε μεταξύ 1964 και 1975, αλλά ο αντίκτυπός της ήταν αισθητός εδώ και δεκαετίες. Ως μοντέλο στο επάγγελμα, η Davis ξεκίνησε για πρώτη φορά να φτιάχνει μουσική με το όνομα Betty Mabry, συμπεριλαμβανομένου του σινγκλ της το 1964 «Get Ready for Betty».

Πριν εκτοξευτεί η καριέρα της, η Davis παντρεύτηκε τον Miles Davis το 1968. Το ζευγάρι παρέμεινε μαζί μόλις έναν χρόνο, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν μια σχέση επιρροής για τον μουσικό της jazz.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή