Ουκρανός Πρόεδρος: Δώστε μας αποδείξεις για ενδεχόμενη εισβολή από την Ρωσία

Για εισβολή της Ρωσίας από τις 16 Φεβρουαρίου έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος, ζητώντας παράλληλα πληροφορίες για τα σενάρια πολέμου που διαδίδονται τόσο από ΜΜΕ όσο και από κυβερνήσεις

Ουκρανία - Ρωσία
Τον διπλωματικό δρόμο θέλει να ακολουθήσει η Ουκρανία σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP
2'

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πριν λίγο ότι υπάρχουν ήδη πολλές πληροφορίες στα ΜΜΕ σχετικά με τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να κλιμακώσει την ένταση γύρω από την Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με έναν πόλεμο πλήρους κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατανοούμε όλους τους κινδύνους, καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Εάν ωστόσο εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με εισβολή 100%, αρχής γενομένης από τις 16, από τη Ρωσία στην Ουκρανία να μας τις δώσετε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπενθύμισε τη θέση του Κιέβου για την επίλυση της κρίσης, η οποία δεν είναι άλλη από το διπλωματικό δρόμο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε ακόμα: «Λαμβάνουμε υπόψη όλες αυτές τις πληροφορίες και είμαστε ευγνώμονες αλλά πρέπει να τις αναλύσουμε ξεκάθαρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πόλεμος πλήρους κλιμάκωσης στην Ουκρανία».

Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν συζήτησαν θέματα ασφαλείας σε μια τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τηλεφωνική συνδιάλεξη έλαβε χώρα εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης για την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο πως κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας μεταξύ του Όστιν και του Σοϊγκούν σήμερα, οι δύο άνδρες συζήτησαν την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία και περιμετρικά της Ουκρανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία - Ραγδαίες εξελίξεις: Aνακλήσεις διπλωματών και αξιωματούχων από ΗΠΑ και Ρωσία

ΗΠΑ: Φόβοι για εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία ακόμα και πριν το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ζαχάροβα κάνει λόγο για «υστερία του Λευκού Οίκου» γύρω από την Ουκρανία

Ουκρανία: Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου - Το κρίσιμο τηλεφώνημα που θα καθορίσει τις εξελίξεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:24ME TO N & ME TO Σ

Ρε άντε… δεξιωθείτε!