Ευρώπη: Τουλάχιστον 9 νεκροί απο την καταιγίδα «Γιουνίς» - Σκηνικό βιβλικής καταστροφής

Αφού έπληξε αρχικά τη Βρετανία προκαλώντας τεράστιες ζημιές και προβλήματα στις μετακινήσεις η σφοδρή κακοκαιρία «Γιουνίς» σαρώνει πλέον την Ολλανδία και το Βέλγιο

Φονική κακοκαιρία πλήττει μεγάλο μέρος της βόρειας Ευρώπης
Φονική κακοκαιρία πλήττει μεγάλο μέρος της βόρειας Ευρώπης
AP
2'

Με σαρωτικούς ανέμους που παρασύρουν στέγες και δέντρα και γιγαντιαία κύματα στις ακτές επισκέφθηκε η φονική καταιγίδα «Γιουνίς» τη βόρεια Ευρώπη και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9 ανθρώπους.

Το πρόγραμμα των πτήσεων, των τρένων και των πορθμείων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη διαταράχθηκε λόγω της ισχυρής καταιγίδας «Γιουνίς», η οποία χτύπησε αρχικά τη Βρετανία με ανέμους που έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, ενώ τρένα και αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σε σταθμούς και αεροδρόμια.

Στο Λονδίνο οι αρχές σήμαναν «κόκκινο συναγερμό» που σημαίνει οτι οι καιρικές συνθήκες ειναι επικίνδυνες για τη ζωή των πολιτών, ενώ ανάλογες προειδοποιήσεις εκδόθηκαν για τη νότια Αγγλία, τη Νότια Ουαλία και την Ολλανδία.

https://www.instagram.com/p/CaIZ7NcJmTf

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, η κακοκαιρία «Γιουνίς» έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με τη «Μεγάλη Καταιγίδα» του 1987, η οποία είχε στοιχίσε τη ζωή σε 22 ανθρώπους στη Βρετανία και τη Γαλλία τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Οι άνεμοι προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα περισσότερα από 140.000 σπίτια στην Αγγλία, κυρίως στα νοτιοδυτικά, και 80.000 ακίνητα στην Ιρλανδία να βυθιστούν στο σκοτάδι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

https://www.instagram.com/p/CaH58WVLqiy

Γύρω από το Λονδίνο, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμούς από την καταιγίδα και ένα μεγάλο τμήμα της οροφής στο Millennium Dome καταστράφηκε από τις θύελλες.

Άνεμοι ταχύτητας 196 χιλιομέτρων την ώρα μετρήθηκαν στο Isle of Wight στα ανοιχτά της νότιας Αγγλίας, « η υψηλότερη ριπή ανέμου που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αγγλία», ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

https://www.instagram.com/p/CaJwWtHqWj_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν στη Χάγη εν μέσω φόβων για την κατάρρευση ενός καμπαναριού εκκλησίας. Πλάνα έδειξαν το καμπαναριό να ταλαντεύεται και ένα μεγάλο κομμάτι από συντρίμμια να πέφτει πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγγλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την καταιγίδα Eunice - Συναγερμός και στο στρατό

H καταιγίδα Γιούνις σαρώνει την Αγγλία και τη βόρεια Γαλλία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή