Ουκρανία: Οβίδες όλμου έπεσαν στο Ντόνετσκ - Νεκροί 2 στρατιώτες και 4 τραυματίες

Ουκρανία: Έπεσαν οβίδες όλμου στο Ντόνετσκ με αποτέλεσμα δύο στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους. 

οβδίδες Ντόνετσκ νεκροί
Οβίδες όλμου έπεσαν στο Ντόνετσκ
Associated Press/Alexander Zemlianichenko Jr/φωτογραφία αρχείου
14'

Οβίδες όλμου έπεσαν σήμερα κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι, ο οποίος πραγματοποιούσε περιοδεία στη γραμμή του μετώπου, στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το επεισόδιο αυτό, από το οποίο δεν τραυματίστηκε κανείς, σημειώθηκε κοντά στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές, όπου ο υπουργός πραγματοποιούσε περιοδεία, συνοδευόμενος από Ουκρανούς βουλευτές.

Οι οβίδες εξερράγησαν τη στιγμή που ο Μοναστίρσκι έφευγε από τις τάφρους που χωρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τους αυτονομιστές, αφού προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι και οι αξιωματούχοι αποχώρησαν λίγο μετά.

Δύο στρατιώτες νεκροί και τέσσερις τραυματίες από τους βομβαρδισμούς

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε λίγο νωρίτερα ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς σήμερα. Τουλάχιστον ένας από αυτούς, ένας 35χρονος λοχίας, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε κοντά στο Νοβολουγκάνσκε νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής 70 παραβιάσεις, στις 60 εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν «όπλα που απαγορεύονται από τις συμφωνίες του Μινσκ». Ως αποτέλεσμα, δύο Ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η Ουκρανική Επιχείρηση Ενωμένες Δυνάμεις στο Ντονμπάς διαβεβαίωσε ότι «ελέγχει την κατάσταση και απαντά καταλλήλως στις πιθανές απειλές του εχθρού».

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός. Σύμφωνα με τις αυτονομιστικές αρ4χές του Λουγκάνσκ, τις τελευταίες 24 ώρες οι Ουκρανοί στρατιώτες παραβίασαν 31 φορές την εκεχειρία και βομβάρδισαν 16 οικισμούς.

Ουκρανικός στρατός: Μισθοφόροι έχουν φθάσει στην αν. Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες

Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τον πόλεμο νεύρων ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, με την ένταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα και μια επίθεση να είναι πιο πιθανή από ποτέ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι μισθοφόροι έχουν φθάσει στην υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών ανατολική Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με τη συνεργασία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Ο στόχος αυτών των προκλήσεων θα είναι φυσικά να κατηγορηθεί η Ουκρανία για περαιτέρω κλιμάκωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει προβοκάτσιες με στόχο να υπάρξουν απώλειες αμάχων στην ανατολική Ουκρανία ώστε να αποκτήσει η Μόσχα μια αφορμή για να επιτεθεί στον γείτονά της. Η Μόσχα το διαψεύδει.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους γάλλους υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και έκανε έκκληση προς εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στα ανατολικά της χώρας να απομακρυνθούν ]χωρίς καθυστέρηση».

«Συστήνεται σε όλους τους γάλλους υπηκόους, η παραμονή των οποίων στην Ουκρανία δεν είναι απολύτως απαραίτητη, να εγκαταλείψουν τη χώρα», αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, εκείνοι που βρίσκονται «στις περιφέρειες του Χάρκοβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ»" αλλά και στην περιοχή του Ντνίπρο «καλούνται να εγκαταλείψουν αυτές τις ζώνες χωρίς καθυστέρηση».

Ουκρανοί βουλευτές και ξένοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Μια ομάδα βουλευτών και εκπροσώπων ξένων μέσων ενημέρωσης που επισκέπτονται την εμπόλεμη ζώνη στην ανατολική Ουκρανία δέχτηκε πυρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ρωσία: Ασκήσεις πυρηνικών υπό την επίβλεψη Πούτιν - Λουκασένκο

Νωρίτερα σήμερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέβλεψε ασκήσεις με πυρηνικά όπλα από το κέντρο επιχειρήσεων στο Κρεμλίνο μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Η Ρωσία έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ θαλάσσιους και χερσαίους στόχους στο πλαίσιο στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων που επέβλεψαν οι δύο άνδρες. Οι ετήσιες ασκήσεις περιελάμβαναν εκτοξεύσεις των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και Tsirkon και ορισμένων άλλων όπλων, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται σε μια τακτική διαδικασία εκπαίδευσης και διαψεύδει ότι συνιστούν ένδειξη κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης. Την ίδια ώρα, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε σήμερα έρευνα σχετικά με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης ότι ένα ουκρανικό βλήμα εξερράγη στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας περίπου 1 χλμ. από τα σύνορα, ανέφερε η υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Αναφορές για το περιστατικό μετέδωσαν νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS, τα οποία επικαλέστηκαν ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

ΝΑΤΟ: «Ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσουν οι πολεμικές προετοιμασίες»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα τη Μόσχα να σταματήσει να προετοιμάζει επίθεση στην Ουκρανία, διαφορετικά θα υποστεί σκληρές επιπτώσεις εν μέσω της ανησυχίας ότι επίκειται εισβολή.

«Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω η Ρωσία, να σταματήσει να προετοιμάζεται για πόλεμο και να ξεκινήσει να συμμετέχει σε διπλωματικές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους ώστε να βρεθεί μια πολιτική λύση. Αν η Ρωσία θέλει να μας διχάσει, ουσιαστικά πετυχαίνει το αντίθετο, ένα πιο ενωμένο ΝΑΤΟ. Και αν η Ρωσία θέλει μικρότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, θα έχει το αντίθετο, μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή παρουσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ουκρανία: «Το Κίεβο δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις»

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, το Ντονμπάς, και θα αγωνιστεί για να εδραιωθεί η ειρήνη μέσω της διπλωματίας.

Ο Ζελένσκι μετέβη στη Γερμανία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια καθώς η χώρα του προετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Η Ρωσία διαψεύδει ότι σχεδιάζει επίθεση.

«Δεν απαντάμε στις προκλήσεις και αγωνιζόμαστε για να εδραιώσουμε την ειρήνη αποκλειστικά μέσω της διπλωματίας», έγραψε ο πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Instagram.

Oυκρανία: Τι θα σήμαινε μία ρωσική εισβολή - Οι καταστροφικές συνέπειες σε οικονομία και προσφυγικό

Την ώρα που χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες κυκλώνουν τα σύνορα της Ουκρανίας και οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η ρωσική εισβολή είναι προ των πυλών, οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι επιπτώσεις μίας γενικευμένης σύρραξης θα ήταν παγκόσμιες.

Οι ηγέτες συνεχίζουν τις διπλωματικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια υψηλού διακυβεύματος να αποφύγουν τον πόλεμο, οι συνθήκες που επικρατούν στην ανατολική Ουκρανία ωστόσο μαρτυρούν την έναρξη σύγκρουσης

Το φάσμα των κυρώσεων

Πέρα απο το ανθρώπινο κόστος, η πιθανότητα εισβολής εγείρει το φάσμα των συνεπειών —κυρώσεις, αντίποινα, ζητήματα εφοδιασμού ενέργειας, αύξηση της προσφυγικής ροής— που θα γίνουν αισθητές πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί αυστηρά αντίποινα σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας — και το Κρεμλίνο σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να ανταποδώσει. Οι κυρώσεις της Δύσης θα περιλαμβάνουν πιθανότατα περιορισμούς σε μεγάλες ρωσικές τράπεζες που θα επηρέαζαν δραματικά την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει διεθνείς συναλλαγές. Οι αυστηρές αμερικανικές κυρώσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές για τους Ρώσους ή να προκαλέσουν κατάρρευση του νομίσματος ή των αγορών της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ δεν βασίζονται ιδιαίτερα στο εμπόριο με τη Ρωσία, η Ευρώπη ωστόσο θα επηρεαζόταν πιο άμεσα. «Η αρχή των κυρώσεων είναι να πληγώσεις τον άλλον περισσότερο από ό,τι βλάπτεις τα δικά σου συμφέροντα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν παράπλευρες ζημιές», εξηγούν ειδικοί από την International Capital Strategies.

Οι τιμές της ενέργειας θα εκτιναχθούν στα ύψη

Η Ρωσία είναι σημαντικός εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ειδικά στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, οι αξιωματούχοι φέρεται να αποφεύγουν τις αυστηρές κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που θα μπορούσε να διαταραχθεί η αγορά ενέργειας. Σχεδόν το 40% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από τη Ρωσία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι ο αγωγός Nord Stream 2 που δεν έχει ακόμη λειτουργήσει δεν θα προχωρήσει σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν κάνει μεγαλύτερες εισαγωγές από τη Γερμανία, βασικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρωσία θα μπορούσε να επιλέξει να διακόψει ή να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ως αντίποινα για τις κυρώσεις. Ακόμα κι αν η Ρωσία επιλέξει να μην περιορίσει τις εξαγωγές, οι προμήθειες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μια σύγκρουση στην Ουκρανία, επειδή πολλοί αγωγοί διασχίζουν τη χώρα, μεταφέροντας φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Θα μπορούσαν απλώς να είναι θύματα μιας στρατιωτικής εισβολής, λένε οι αναλυτές.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν περιοριστεί ο εφοδιασμός φυσικού αερίου της Ευρώπης, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των τιμών της ενέργειας —που έχουν ήδη εκτοξευθεί στα ύψη. Οι ΗΠΑ εισάγουν σχετικά λίγο πετρέλαιο από τη Ρωσία, οι τιμές του πετρελαίου ωστόσο καθορίζονται από την παγκόσμια αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι οι τοπικές τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν. Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να αντιμετωπίσει «τον αντίκτυπο των τιμών».

Άλλες βιομηχανίες, από τα τρόφιμα μέχρι τα αυτοκίνητα, μπορεί επίσης να πληγούν

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εξαγωγέας ορυκτών σπάνιων γαιών και βαρέων μετάλλων — όπως είναι το τιτάνιο που χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα. Η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο του παγκοσμίου παλλάδιου, ένα σπάνιο μέταλλο που χρησιμοποιείται στους καταλύτες, και η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων για σύγκρουση.

Μία γενικευμένη σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαταράξει και τις ουκρανικές βιομηχανίες. Η Ουκρανία είναι μια σημαντική πηγή νέον, το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή ημιαγωγών.

Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει διάφορους τομείς να προετοιμαστούν για διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τη βιομηχανία ημιαγωγών που υπέφερε ήδη και λόγω της πανδημίας μέχρι την αεροδιαστημική.

Λιπάσματα παράγονται επίσης σε μεγάλες ποσότητες τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Οι διαταραχές σε αυτές τις εξαγωγές θα επηρέαζαν κυρίως τη γεωργία στην Ευρώπη, αλλά οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να αυξηθούν ως αποτέλεσμα.

Το σοκ στη διεθνή σταθερότητα θα μπορούσε να πλήξει τις παγκόσμιες αγορές

Πέρα από τις κυρώσεις και τα αντίποινα, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές πιθανότατα θα επηρεάζονταν αρνητικά σε περίπτωση μίας στρατιωτικςή εισβολής μεγάλης κλίμακας που δεν έχει συμβεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι αγορές ουσιαστικά δεν είναι προετοιμασμένες για έναν πόλεμο ξηράς στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα», λένε οι ειδικοί. Η χρηματιστηριακή αγορά ήταν ήδη ασυνήθιστα ασταθής τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του πληθωρισμού, των πιθανών κινήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της πιθανής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε δυνητικά σε ένα σημείο όπου όχι μόνο εξετάζουμε την ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κυρώσεις και τα αντίμετρα, αλλά εξετάζουμε επίσης την άνοδο της Κίνας που δεν συμφωνεί απαραίτητα με την αμερικανική προοπτική για τον κόσμο ούτως ή άλλως» λέει ο Νταγκ Ρέντικερ του International Capital Strategies.

Ανατρεπτικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει στις Η.Π.Α και τη Δύση είναι μέσω κυβερνοεπιθέσεων και εκστρατειών επιρροής.

Διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, έχουν προειδοποιήσει για πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε στόχους όπως μεγάλες τράπεζες και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια επιτραπέζια άσκηση για να διασφαλίσουν ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για πιθανά ρωσικά αντίποινα, ανέφερε η Washington Post.

«Προειδοποιούν τους πάντες για τις πολύ συγκεκριμένες τακτικές της Ρωσίας σχετικά με την πιθανότητα επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές», δήλωσε στο δίκτυο NPR η Κατερίνα Σέντοβα, ερευνήτρια στο Κέντρο Ασφάλειας και Αναδυόμενης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν.

Οι ρωσικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν στοχοποιήσει ανελέητα την Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στο ηλεκτρικό δίκτυο της πρωτεύουσας του Κιέβου το 2015 και το 2016. Ωστόσο, μια μεγάλη κλιμάκωση θα μπορούσε να στρέψει την εστίαση της Μόσχας σε άλλους στόχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς οι μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να διαταράξουν τις ΗΠΑ είναι η επίθεση στην εταιρεία λογισμικού πληροφορικής SolarWinds και μια επίθεση που έκλεισε τον αγωγό Colonial για έξι ημέρες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι «δεν πιστεύει ότι η ρωσική κυβέρνηση εμπλέκεται» στην επίθεση στον αγωγό.

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τα νοσοκομεία και οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνητικούς στόχους. Προς το παρόν οι ειδικοί ανησυχούν περισσότερο για πιο λεπτές επιθέσεις - όπως εκστρατείες επιρροής που στοχεύουν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και να πλήξουν το ενιαίο μέτωπο της Δύσης.

Η εισβολή θα πυροδοτούσε προσφυγική κρίση

Μια γενικευμένη ρωσική εισβολή θα μπορούσε να οδηγήσει 1 έως 5 εκατομμύρια πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, προειδοποιούν Αμερικανοί αξιωματούχοι και οργανώσεις αρωγής.

«Θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή σε ολόκληρη την ήπειρο με εκατομμύρια πρόσφυγες να αναζητούν προστασία σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε τον περασμένο μήνα σε δήλωσή της η Agnès Callamard, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Πολωνία, η οποία μοιράζεται σύνορα με την Ουκρανία και φιλοξενεί ήδη περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ουκρανούς, πιθανότατα θα δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες. Ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μαριούς Καμίνσκι δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα του προετοιμάζεται για μια «εισροή προσφύγων» από την Ουκρανία.

Ο στρατός των ΗΠΑ λέει ότι οι χιλιάδες στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στην Πολωνία αυτόν τον μήνα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε μια μεγάλης κλίμακας εκκένωση. «Η βοήθεια για τη ροή εκκένωσης είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα συνεργαστούμε με τις πολωνικές αρχές» δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι.

Σε μία μεγαλύτερη κλίμακα, μια προσφυγική κρίση δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη - οι ΗΠΑ πιθανότατα θα δεχθούν πολλούς αιτούντες άσυλο, σε περίπτωση γενικευμένης ανάφλεξης στην Ουκρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Δραματικές στιγμές για τους Έλληνες της Μαριούπολης «Θέλουν να φύγουμε απο τα σπίτια μας»

Ώρα μηδεν στην Ουκρανία: Γενική επιστράτευση, συνεχείς εκρήξεις και χιλιάδες εκτοπισμένοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή