Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη, όλεθρος και απόγνωση σε Κίεβο και Μαριούπολη από τη ρωσική εισβολή

Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό και τις κάμερες στις περιοχές όπου η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02).
Απόγνωση από τις πρώτες ώρες του πολέμου στην Ουκρανία.
Ukrainian Police Department Press Service via AP
1'

«Φωτιά και ατσάλι» από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02) στην Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε εισβολή και η Ρωσία «σφυροκοπά» αδιάκοπα σε όλα τα μέτωπα τη γειτονική της χώρα. Μαύροι καπνοί, συντρίμμια και όλεθρος είναι το αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων που έχουν ξεκινήσει από την επαρχία Ντονμπάς, απλώθηκαν σε Χάρκοβο και Χερσώνα ενώ εξελίσσονται μέχρι την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Δεκάδες είναι οι νεκροί τις πρώτες ώρες του πολέμου, ενώ οι άμαχοι είναι σε απόγνωση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έτσι ώστε να σωθούν από τη δίνη της σύρραξης που είναι σε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες από το Associated Press αποτυπώνουν πλήρως τα πικρά και θλιβερά συναισθήματα που δημιουργεί ο – κάθε – πόλεμος.

Ενδεικτικά είναι και τα βίντεο από τις πρώτες ώρες της επίθεσης, αλλά και από την εξέλιξη των επιχειρήσεων της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις