Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι εικόνες απο τα ερείπια και τα συντρίμμια των βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εντείνει τους βομβαρδισμούς αστικών περιοχών, ο κατάλογος των θυμάτων και απο τις δύο πλευρές μεγαλώνει και οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου.

Κρανίου τόπος τα περίχωρα του Κιέβου
Κρανίου τόπος τα περίχωρα του Κιέβου
A.P
2'

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς τους στις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσαν αξιωματούχοι, ρίχνοντας ρουκέτες σε κατοικημένες περιοχές και σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην ανατολική πόλη Χάρκοβο και τέσσερις στην πόλη Ζιτομίρ.

Σπίτια και κυβερνητικά κτήρια έχουν ισωπεδωθεί. Στάχτη και συντρίμμια παντού. Και που και που ένα παιδικό παιχνίδι «παραφωνία» απο προηγούμενες ευτυχισμένες ημέρες, μέσα στη φρίκη και τον παραλογισμό του πολέμου.

Το Χάρκοβο σφυροκοπούνταν όλο το βράδυ από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ πολλά κτήρια στο κέντρο της πόλης έχουν δεχτεί πλήγματα, ανάμεσα τους το πανεπιστήμιο και το κτήριο της αστυνομίας.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από ουκρανικές πηγές αλλά και μέσα απο τα διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία δείχνουν σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί, ενώ σωστικά συνεργεία κάνουν έρευνες για επιζώντες μέσα στα συντρίμμια. Αντίστοιχες εικόνες καταστροφής έρχονται και από τα προάστια του Κιέβου.

Σωστικά συνεργεία στο δημαρχείο του Χάρκοβο που ισοπεδώθηκεΑ.Ρ

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν επίσης στη Χερσώνα, μια πόλη στη Μαύρη Θάλασσα της νότιας Ουκρανία, όπου ο δήμαρχος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμανιού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι το στρατηγικά σημαντικό λιμάνι της Αζοφικής πόλης, η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν μπορεί να μας κερδίσει με βομβαρδισμούς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή