Ρωσία: Ανεξάρτητη εφημερίδα αφαιρεί τα άρθρα για τον ουκρανικό πόλεμο - «Μας απειλεί η κυβέρνηση»

Ρωσία: Η εφημερίδα Novaya Gazeta εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία κάνει λόγο για λογοκρισία της κυβέρνησης Πούτιν.

Ρωσία: Ανεξάρτητη εφημερίδα αφαιρεί τα άρθρα για τον ουκρανικό πόλεμο - «Μας απειλεί η κυβέρνηση»
1'

Η εφημερίδα Novaya Gazeta, η οποία θεωρείται ως ανεξάρτητη, ανακοίνωσε πως αφαιρεί κατόπιν απειλών, άρθρα για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εφημερίδα μέσω twitter, τονίζοντας πως δέχεται απειλές από κυβερνητικούς κύκλους ώστε να μην δημοσιεύει το υλικό που έχει στην διάθεσή της από τον πόλεμο της Ουκρανίας, παρά μόνο όσα αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Αγαπημένοι φίλοι, η στρατιωτική λογοκρισία στη Ρωσία, μας απειλεί με εγκληματική δίωξη, τόσο εμάς τους δημοσιογράφους αλλά και τους πολίτες που διασπείρουν ειδήσεις σχετικά με τις εχθροπραξίες, διαφορετικές από εκείνες τις οποίες επιβάλει το Υπουργείο Άμυνας. Για το λόγο αυτό, αφαιρέσαμε υλικό από την εφημερίδα μας», ανέφερε η ανακοίνωση της Novaya Gazeta.

Η Novaya Gazeta, θεωρείται ως μια από τις πλέον αξιοσέβαστες στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο εκδότης της, Dmitry Muratov, στο παρελθόν είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.

Από την άλλη, ο ρωσικός νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε ό,τι έχει να κάνει με την διασπορά ψευδών ειδήσεων που σχετίζονται με τον στρατό, με ποινές που επιφέρουν μέχρι και ισόβια.

Διαβάστε Επίσης:

Κύπρος: Eμβολιασμοί Ουκρανών προσφύγων - Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία

«Η πόλη μου βομβαρδίζεται, αλλά η μαμά μου στη Ρωσία δεν με πιστεύει»

Πόλεμος Ουκρανία: Σενάρια για τρίτο κύκλο συνομιλιών το Σαββατοκύριακο - Οι εξελίξεις στο Live Blog

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή