Εγκώμια Λουκασένκο για Πούτιν: «Είναι απόλυτα υγιής και λογικός»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας απάντησε στις φήμες σχετικά με την υγεία, σωματική και ψυχική, του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εγκώμια Λουκασένκο για Πούτιν: «Είναι απόλυτα υγιής και λογικός»
Στηρίζει Πούτιν ο Λουκασένκο
1'

Οι φήμες σχετικά με την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν «οργιάζουν» στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, ωστόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, τις διέψευσε πανηγυρικά.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ο ομόλογός του είναι υγιής, σώφρων και «σε καλύτερη φόρμα από ποτέ», σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Οι Δυτικοί ηγέτες έχουν υποστηρίξει ότι ο Πούτιν έκανε ένα δαπανηρό λάθος εξαπολύοντας τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και η προέλασή τους έχει «κολλήσει» σε μεγάλο βαθμό παρά τη φαινομενική υπεροχή τους.

«Πρέπει να βγάλετε αυτή τη βλακεία, αυτή τη μυθοπλασία από τα κεφάλια σας. Ο Πούτιν είναι απόλυτα ικανός, είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ… Αυτός είναι ένας απολύτως υγιής, σώφρων άνθρωπος, και σωματικά υγιής – είναι αθλητής», υποστήριξε ο Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο διαμαρτυρήθηκε, επίσης, για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991: «Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι μια τραγωδία», είπε. «Αν η Σοβιετική Ένωση είχε επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση στον κόσμο… Όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ο κόσμος ήταν πολυπολικός και ο ένας πόλος ισορροπούσε τον άλλο. Τώρα ο λόγος για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι η ύπαρξη ενός πόλου – η μονοπώληση του πλανήτη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν ανέτρεψε τα σχέδια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που ετοιμάζει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή