Zελένσκι στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας: «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν βοηθούν την Ουκρανία»

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε σήμερα στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, δηλώνοντας για πολλοστή φορά οτι η διεθνής κοινότητα δεν βοηθά αρκετά το Κίεβο 

O Zελένσκι στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας
O Zελένσκι στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας
1'

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν βοηθούν την Ουκρανία, διεμήνυσε ο Ζελένσκι, μιλώντας σήμερα το πρωί (23/3) στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν βοηθά αρκετά, επικαλούμενος συγκεκριμένα τον ΟΗΕ.

Είπε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ χρησιμοποιούν την περιοχή για να προετοιμαστούν για νέες επιθέσεις, προσθέτοντας ότι οι μάχες σε ορισμένες περιοχές είναι τόσο άσχημες που οι άνθρωποι δεν μπορούν να θάψουν καν τους νεκρούς συγγενείς τους.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης την Ιαπωνία που πρωτοστάτησε μεταξύ των ασιατικών χωρών στην καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία Ζήτησε επίσης από το Τόκυο να αυξήσει την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία με την εισαγωγή εμπορικού εμπάργκο σε ρωσικά προϊόντα.

Ο Ζελένσκι έχει μιλήσει σε πολλούς διεθνείς πολιτικούς τις τελευταίες εβδομάδες, απευθυνόμενος σε οργανισμούς και εθνικά κοινοβούλια και αργότερα σήμερα αναμένεται να μιλήσει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Αύριο αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι για Δένδια: Είμαι ευγνώμων, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακοίνωσε κάτι αντίστοιχο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή