Η ανατριχιαστική ιστορία της Πόπι, του 4χρονου κοριτσιού που η μητέρα της δολοφόνησε με κεταμίνη
Η δολοφονία του τετράχρονου κοριτσιού στη Βρετανία, έχει πολλά κοινά με την ιστορία της μικρής Τζωρτζίνας που η ίδια η μητέρα της κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε με κεταμίνη.
Οι συνθήκες θανάτου των δυο παιδιών είναι σχεδόν όμοιες. Και τα δυο παιδάκια δολοφονήθηκαν με την ουσία κεταμίνη, ενώ και στις δυο περιπτώσεις υπήρχε εμπλοκή στενού συγγενικού προσώπου.
Στην υπόθεση της 4χρονης Πόπι δολοφόνος που της χορήγησε την κεταμίνη ήταν η μητέρα της ενώ στην υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας η μητέρα της κατηγορείται ως η βασική ύποπτη για τη δολοφονία της.
Μάλιστα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η δολοφονία της Πόπι και ο τρόπος που έγινε να αποτέλεσαν έμπνευση για τον δολοφόνο – όποιος και εάν είναι – της μικρής Τζωρτζίνας. Εξάλλου με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να τη βρει.
Με κεταμίνη
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη Βρετανία. Η 38χρονη μητέρα της Πόπι, η Μικαέλα Πάικ έδινε κεταμίνη στο παιδί, μαζί με άλλες ναρκωτικές ουσίες τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, προκειμένου το κοριτσάκι να μην την ενοχλεί όταν έκανε σεξ με τον σύντροφο της.
Την κεταμίνη η Μικαέλα Πάικ την προμηθευόταν από τον φίλο της που ήταν έμπορος ναρκωτικών. Όταν οι δυο τους ήθελαν να κάνουν σεξ, έδιναν και από λίγη ποσότητα στην Πόπι για να τους αφήσει ήσυχους.
Όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, μετά από κάποιες δόσεις ο οργανισμός του παιδιού δεν άντεξε την κεταμίνη και η καρδιά του κατέρρευσε. Έπαθε και η Πόπι ανακοπή – όπως και η Τζωρτζίνα – και μάλιστα μέσα στο σπίτι του συντρόφου της μητέρας της.
Οι περιγραφές των διασωστών που κλήθηκαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, είχαν ανατριχιάσει τον κόσμο. Βρήκαν την 4χρονη επάνω στον καναπέ, χωρίς αναπνοή , με την καρδούλα της σταματημένη και το πρόσωπο της μελανιασμένο.
Και κακοποίηση
Στην περίπτωση της Πόπι η νεκροψία νεκροτομή έδειξε και ένα άλλο ανατριχιαστικό σημείο. Το κοριτσάκι είχε μώλωπες στα χέρια, στα πόδια και τους γλουτούς. Οι εξετάσεις που έγιναν στα μαλλάκια του παιδιού – όπως ακριβώς θα γίνει και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας – έδειξαν ότι η μητέρα της Πόπι της είχε χορηγήσει ηρωίνη και μορφίνη.
Το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της δίκης ήταν καταπέλτης και επέβαλλε στο ζευγάρι πολυετή φυλάκιση.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί και τα λάθη
Η Πόπι βρέθηκε συχνά υπό την επίβλεψη φορέων στη διάρκεια της σύντομης ζωής της. Ωστόσο, οι κοινωνικοί λειτουργοί «έκλεισαν» επίσημα τους φακέλους τους τρεις φορές με την αφελή πεποίθηση ότι η τετράχρονη ήταν ασφαλής.
Τρεις εβδομάδες πριν από τη γέννηση της Πόπι το 2009, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μια μαία, μια επισκέπτρια υγείας και ένας κοινωνικός λειτουργός συζήτησαν τη μελλοντική της φροντίδα λόγω του ιστορικού των γονέων της για κατάχρηση ναρκωτικών και ενδοοικογενειακή βία.
Το παιδί υπέστη συμπτώματα στέρησης ναρκωτικών μετά τη γέννηση και στις 24 ημέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε να το φροντίζει η γιαγιά της αλλά και η μητέρα της και ο τοξικομανής πατέρας της. Όλοι κάτω από την ίδια στέγη.
Όταν η Πόπι επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας, οι κοινωνικές υπηρεσίες «έκλεισαν» την υπόθεση μετά από εννέα μήνες, αγνοώντας ότι οι γονείς της συνέχιζαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών.
Όταν το παιδί ήταν 21 μηνών η αστυνομία δέχτηκε κλήση για ένα σοβαρό περιστατικό στο σπίτι της οικογένειας. Τότε ο τοξικομανής πατέρας απειλούσε να σκοτώσει το μωρό αλλά και την μητέρα με αλυσοπρίονο, Και αυτή η υπόθεση «έκλεισε» αφού ο πατέρας συνελήφθη.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Μπορεί να σωφρονιστεί κανείς στη φυλακή;
Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ίντερνετ
Αποκαλύψεις «φωτιά» από την αδελφή Πισπιρίγκου για τις ερωτικές σχέσεις Ρούλας και Μάνου