Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κάλεσε όλα τα στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ντόνετσκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος σύμφωνα με το AFP, ζήτησε την απόσυρση όλων των δυνάμεων από την περιφέρεια του Ντόνετσκ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κάλεσε όλα τα στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ντόνετσκ
AP IMAGES
1'

Σε μια κίνηση που δείχνει πως η Ουκρανία μάλλον αποδέχεται την ιδέα πως έχασε την περιφέρεια του Ντόνετσκ, προχώρησε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, καλώντας για αποχώρηση όλα τα στρατεύματα από την περιοχή.

Η περιφέρεια του Ντόνετσκ, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητη από τη Ρωσία από την πρώτη ημέρα του πολέμου, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας και πλέον φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την εύρεση ειρηνευτικής λύσης.

«Πάρθηκε μια κυβερνητική απόφαση για επιτακτική εκκένωση της περιφέρεια του Ντόνετσκ. Σας παρακαλώ αποσυρθείτε. Σε αυτή τη φάση του πολέμου, ο τρόμος είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ρωσίας», ανέφερε σε διάγγελμά του ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Να σημειωθεί πως η ανατολική Ουκρανία κατοικείται ως επί το πλείστον από ρωσόφωνους και ήταν η κύρια αιτία, κατά της Μόσχας, για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Ιρίνα Βερεστσούκ, είχε καλέσει όλο τον πληθυσμό του Ντόνετσκ, ένοπλους και μη, να αποχωρήσουν άμεσα καθώς έχουν καταστραφεί όλες οι υποδομές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή