Μιζούρι: Αντιδράσεις για την επιστροφή του ξυλοδαρμού ως τιμωρία στα σχολεία

ΗΠΑ: Σχολική περιφέρεια στο Μιζούρι δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να επιτρέψουν τη σωματική τιμωρία στα παιδιά τους, σε μία απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

Επανέρχεται η σωματική τιμωρία σε σχολεία του Μιζούρι
Επανέρχεται η σωματική τιμωρία σε σχολεία του Μιζούρι
ΑΡ
2'

Η σχολική περιφέρεια του Κάσβιλ στο νοτιοδυτικό Μιζούρι κοντά στα σύνορα του Αρκάνσας, ενημέρωσε τους γονείς ότι μπορούν να επιλέξουν τη σωματική πειθαρχία, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής και τους γονείς που μίλησαν στο NBC News.

Η πολιτική, που υιοθετήθηκε στις 16 Ιουνίου, ορίζει τη σωματική τιμωρία ως «τη χρήση σωματικής βίας ως μέθοδο διόρθωσης της συμπεριφοράς των μαθητών. Ωστόσο, θα χρησιμοποιείται μόνο όταν όλα τα άλλα εναλλακτικά μέσα πειθαρχίας έχουν αποτύχει, και στη συνέχεια μόνο σε εύλογη μορφή και κατόπιν σύστασης του διευθυντή. Δεν πρέπει ποτέ να επιβάλλεται παρουσία άλλων μαθητών» αναφέρει η σχετική κατευθυντήρια γραμμή.

Με άλλα λόγια η σωματική τιμωρία θα επιβάλλεται μόνο από πιστοποιημένο προσωπικό παρουσία μάρτυρα που είναι υπάλληλος της περιφέρειας. Η σωματική τιμωρία θα επιβάλλεται έτσι «ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα σωματικού τραυματισμού ή βλάβης», σύμφωνα με την πολιτική, η οποία προσθέτει: «Το χτύπημα ενός μαθητή στο κεφάλι ή το πρόσωπο δεν επιτρέπεται». Δεν αναφέρεται ρητά πώς θα επιβάλλεται η σωματική τιμωρία.

Το Μιζούρι είναι μία από τις 19 πολιτείες όπου η σωματική τιμωρία είναι νόμιμη και μία απο τις πρώτες που εφάρμοσαν την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ο σχολικός επιθεωρητής της περιφέρειας, ισχυρίστηκε ότι κάποιοι είναι ευγνώμονες για την επαναφορά του πειθαρχικού μέτρου που στην συγκεκριμένη κομητεία επιτρεπόταν τελευταία φορά το 2001. Η πόλη είναι μια «πολύ παραδοσιακή κοινότητα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι και οι γονείς μας έλεγαν "γιατί δεν μπορείς να χτυπάς το παιδί μου;" και απαντούσαμε "Δεν μπορούμε να χτυπάμε το παιδί σου. Η πολιτική μας δεν το υποστηρίζει». Οι ίδιοι γονείς ζήτησαν την επαναφορά του, σύμφωνα με τη USA Today.

Και συνέχισε «Είχαμε ανθρώπους να μας ευχαριστούν πραγματικά γι' αυτό. Παραδόξως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ένιωθαν φρίκη αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω συναντήσει με υποστήριξαν».

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε το 1977 ότι η σωματική τιμωρία στα σχολεία ήταν συνταγματική, επιτρέποντας σε κάθε πολιτεία να λάβει τη δική της απόφαση εάν θα την επιβάλει ή όχι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή