ΝΕΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η YENI SAFAK

Τούρκοι διεκδικούν ελληνικά εδάφη και περιουσίες με τίτλους ιδιοκτησίας των Οθωμανών!

Το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, Ταγιπ Ερντογάν ακολουθούν και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες – Με πρώτο βιολί τη Yeni Safak η τουρκική προπαγάνδα περνάει σε άλλο επίπεδο αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ρεπορτάζ της αναφέρει ότι Τούρκοι πολίτες μπορούν να αξιώνουν δικαιώματα για ελληνικά εδάφη από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – Το δημοσίευμα κάνει λόγο για κτήματα από την Πρέβεζα μέχρι την Κρήτη

Τούρκοι διεκδικούν ελληνικά εδάφη και περιουσίες με τίτλους ιδιοκτησίας των Οθωμανών!
Ο Hakkı Sahin, Επικεφαλής της Μονάδας Υπηρεσιών Εγγραφής και Έρευνας, ενημέρωσε τη Yeni Safak για τα Ελληνικά Κτηματολογικά Μητρώα που υπάρχουν στα αρχεία της.
Yeni Safak
2'

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά «ξεθάβουν» οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας νησιών του Αιγαίου και όχι μόνο, προκειμένου να ενισχύσουν το αφήγημά τους για μη ελληνική κυριαρχία σε αυτά, λόγω της «στρατικοποίησής» τους από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak «ξέθαψε» τίτλους ιδιοκτησίας για ελληνικά εδάφη από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάνοντας λόγο για έγγραφα που «δίνουν λύσεις σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα».

Στα αρχεία του τουρκικού κτηματολογίου υπάρχουν 721 βιβλία με τίτλους ιδιοκτησίας για ελληνικά εδάφη, εκ των οποίων τα 324 ανήκουν σε εκτάσεις στα νησιά και καλύπτουν τα έτη μεταξύ 1847 και 1912. Στα βιβλία αυτά υπάρχουν πληροφορίες για την επαρχία, το χωριό, την γειτονιά, το μέγεθος, την ημερομηνία κτήσης, το όνομα του ιδιοκτήτη κ.α. κάθε ακίνητου.

ys.jpg
Το δημοσίευμα της Yeni Safak.

Στο άνευ προηγουμένων δημοσίευμα η Yeni Safak αναφέρει: «ιστορικά έγγραφα, τα περισσότερα από τα οποία είναι αρχεία τίτλων ιδιοκτησίας, σχετικά με τα νησιά διατηρούνται σχολαστικά στο Αρχείο Kuyud-ı Kadime, το οποίο βρίσκεται στο Τμήμα Αρχείων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηματολογίου και Κτηματολογίου».

tourkiko-ktimatologio.jpg
Το τουρκικό κτηματολόγιο.Yeni Safak

Ο Hakkı Sahin, Επικεφαλής της Μονάδας Υπηρεσιών Εγγραφής και Έρευνας, ενημέρωσε τη Yeni Safak για τα Ελληνικά Κτηματολογικά Μητρώα που υπάρχουν στα αρχεία της.

Ο Sahin είπε: «Υπάρχουν αρχεία 26 χωρών στο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηματολογίου. Μεταξύ αυτών των χωρών, υπάρχουν 721 Κτηματολογικά Μητρώα, που καλύπτουν τα έτη 1847 και 1912, γραμμένα στα οθωμανικά τουρκικά, στα οποία υπάρχουν κτηματολογικά αρχεία ιδιωτικής περιουσίας που ανήκει στην ελληνική περιφέρεια».

Τίτλοι ιδιοκτησίας από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Yeni Safak

Ειδικότερα στα αρχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα οι τίτλοι ιδιοκτησίας αφορούν εκτάσεις σε περιοχές όπως: Σύρος, Πρέβεζα, Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη, Σαμοθράκη, Χίος, Λήμνος, Θάσος, Κρήτη, κ.α.

resized_9dda5-5bf38b6909tapu2.jpg
Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γίνει 95 αιτήσεις από Τούρκους πολίτες.Yeni Safak

«Οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής αλλοδαπής στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Οι αιτήσεις που λαμβάνονται από τις αρχές του ιδρύματος εξετάζονται από το αρμόδιο προσωπικό και γίνεται η απαραίτητη έρευνα μέσω του TARBİS και ο αιτών ενημερώνεται για το αποτέλεσμα. Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν στο ίδρυμά μας για τα νησιά τα τελευταία 10 χρόνια είναι 95», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι γραμένοι στα οθωμανικά τουρκικά.Yeni Safak

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή