«Μίντι»: Oι άνθρωποι το 3.000 μ.Χ – Καμπουριασμένοι με διπλά βλέφαρα
Ερευνητές παρουσιάζουν τη Mindy - Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος σε 800 χρόνια από σήμερα - Το σώμα μας το 3.000 θα είναι το αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο που ονομάζεται «Mindy», το οποίο υποστηρίζουν ότι απεικονίζει τον άνθρωπο σε λιγότερο από 800 χρόνια από τώρα, λόγω της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άνθρωποι του 3.000 θα είναι καμπουριασμένοι, με φαρδύ λαιμό, και ένα δεύτερο σετ βλεφάρων.
Η Mindy δημιουργήθηκε από το Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του πώς η τεχνολογία επηρεάζει το σώμα μας.
«Δημιουργήσουμε τον άνθρωπο του μέλλοντος του οποίου το σώμα έχει αλλάξει λόγω της υπερβολικής χρήσης του smartphone, των φορητών υπολογιστών κ.α.», εξηγούν οι υπεύθυνοι της έρευνας.
Εν τω μεταξύ, οι αγκώνες των ανθρώπων του 3.000 ίσως σχηματίζουν ορθή γωνία από τον τρόπο που κρατάμε το κινητό και γράφουμε στον υπολογιστή.
Μιλώντας στο Toll Free Forwarding, ο Dr Nikola Djordjevic από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος με τον οποίο κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει πίεση σε ορισμένα σημεία επαφής – προκαλώντας ορθή γωνία, το οποίο είναι γνωστό ως σύνδρομο cubital tunnel.
«Οι ώρες που κοιτάμε στα τηλέφωνά μας δεν θα δημιουργήσουν μόνο καμπούρα αλλά και παχύτερο λαιμό», σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών του μοντέλου Mindy.
Άλλα περίεργα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.
«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο», είπε ο Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.
Η Mindy είναι η διάδοχος της Emma που παρουσιάστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών εργασίας.