Κάρολος: Ποιο εκλεκτό έδεσμα απαγόρευσε απο το βασιλικό μενού

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας αλλάζει τα ήθη και τις συνήθειες στο Μπάκιγχαμ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
O βασιλιάς Κάρολος
O βασιλιάς Κάρολος
ΑΡ
1'

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων από την εποχή που ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας. Εδώ και χρόνια στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πρακτική που συνεχίζει και στο νέο του ρόλο.

Έτσι λοιπόν ο νέος μονάρχης ανακοίνωσε οτι απαγορεύει το φουά γκρα στις βασιλικές κατοικίες, όπως επιβεβαιώνει επιστολή που έλαβε η Peta (Οργάνωση υπέρμαχων της Ηθικής Μεταχείρισης των Ζώων) απο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επιβεβαιώνοντας το «εμπάργκο» του φουά γκρα σε όλη τη Βασιλική Οικία και για όλες τις βασιλικές κατοικίες.

Την επόμενη εβδομάδα, το βέτο του φουά γκρά θα γίνει πραγματικότητα κατά την πρώτη κρατική επίσκεψη της βασιλείας του Καρόλου, όταν θα διοργανώσει δεξίωση στο Μπάκιγχαμ για τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο, Σιρίλ Ραμαφόζα.

Ο μονάρχης ήταν από καιρό αντίθετος στο φουά γκρα, ένα προϊόν ειδικής διατροφής που παρασκευάζεται από το συκώτι πάπιας ή χήνας. Τώρα αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα απαντώντας στους ακτιβιστές της PETA που έχουν από καιρό καταγγείλει τις σκληρές μεθόδους με τις οποίες παράγεται το φουά γκρα, καθώς τα ζώα τρέφονται με το ζόρι έτσι ώστε το συκώτι τους να φτάσει σε δυσανάλογο μέγεθος.

Η αντιπρόεδρος της PETA στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελίζα Άλεν, δήλωσε ότι είναι καιρός και άλλοι να «ακολουθήσουν το παράδειγμα του βασιλιά και να αφαιρέσουν το φουά γκρα από το μενού για αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και γενικά», σύμφωνα με το BBC.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή