Ουκρανία: Έφτιαξαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με δίχτυα παραλλαγής

Εθελοντές στην πόλη Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από δίχτυα που χρησιμοποιεί ο στρατός για καμουφλάζ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μικολάιβ
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μικολάιβ
1'

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο έφτιαξαν εθελοντές στην πόλη Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία, αντλώντας «έμπνευση» από τη θλιβερή πραγματικότητα του πολέμου που συνεχίζεται εδώ και περίπου 10 μήνες.

Το δέντρο τους αποτελείται από δίχτυα παραλλαγής που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο για το καμουφλάζ των στρατιωτικών δυνάμεων. Μετά τις γιορτές, τα δίχτυα θα διατεθούν σε στρατιώτες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία. «Θέλουμε να γιορτάσουμε όχι μόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και τη νίκη» είπε κάτοικος της περιοχής.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι σημαντικός και όμορφος, είπε πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά ζήτησε από τους ανθρώπους να ξοδέψουν λιγότερα για τις γιορτές τους φέτος και να δωρίσουν τις οικονομίες για να βοηθήσουν τον λαό της Ουκρανίας.

Ο ποντίφηκας ζήτησε από τους προσκυνητές και τους επισκέπτες στις 14 Δεκεμβρίου να εκφράσουν την «εγγύτητα τους στον μαρτυρικό ουκρανικό λαό, επιμένοντας στη θερμή προσευχή για αυτούς τους αδελφούς και τις αδελφές μας που υποφέρουν πολύ» «Είναι όμορφο να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και να κάνουμε πάρτι, αλλά ας μειώσουμε λίγο τα έξοδα των Χριστουγέννων· ας έχουμε πιο απλά Χριστούγεννα με πιο λιτά δώρα».

«Ας στείλουμε τις οικονομίες μας στον λαό της Ουκρανίας, που υποφέρει τόσο πολύ. Οι άνθρωποι στη χώρα πεινούν και κρυώνουν. Και πολλοί πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί και νοσοκόμες», τόνισε ο Πάπας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή