«Πάγωσε» το NFL: Παίκτης κατέρρευσε μετά απο σύγκρουση με αντίπαλο

ΗΠΑ: Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ντάμαρ Χάμλιν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα του Αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
O Νταμάρ Χάμλιν
Α.Ρ
2'

Ο 24χρονος παίκτης των Buffalo Bills κατέρρευσε μετά από σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του πρώτου τετάρτου ενός αγώνα με τους Cincinnati Bengals. Έλαβε ιατρική φροντίδα στο γήπεδο για πάνω από 30 λεπτά προτού μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. Το NFL διέκοψε τον αγώνα, περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, παρά το γεγονός οτι οι αγώνες του NFL σπάνια αναστέλλονται λόγω τραυματισμού.

Στα μέσα της πρώτης περιόδου και με το σκορ στο 7-3 υπέρ τον Bengals, ο αμυντικός των Βuffalo Bills, Νταμάρ Χάμλιν συγκρούστηκε με τον παίκτη της αντίπαλης ομάδας Τι Χίγκινς. Το κράνος του φάνηκε να τον χτύπησε στο στήθος. Ο 24χρονος Χάμλιν αρχικά σηκώθηκε όρθιος όμως δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς τις αισθήσεις του!

Ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές, αφού οι γιατροί του αγώνα έσπευσαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο γήπεδο μπήκε και ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον 24χρονο αθλητή στο νοσοκομείο, με τους συμπαίκτες του Χάμλιν, να ξεσπούν σε κλάματα, δείχνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Παίκτες και από τις δύο ομάδες συγκεντρώθηκαν γύρω του κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αρκετοί γονάτισαν για να προσευχηθούν και κάποιοι εμφανίστηκαν να κλαίνε.

Όπως ήταν φυσικό, η αναμέτρηση που αφορούσε την 16η αγωνιστική του NFL, διακόπηκε οριστικά και θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί από την διοργανώτρια αρχή, την ώρα που όλες οι ομάδες μέσα απο τα social media στέλνουν προσευχές για την ανάρρωση του Νταμάρ Χάμλιν.

Η κατάσταση της υγείας του

Ο Τζόρντον Ρούνεϊ, εκπρόσωπος του Χάμλιν, έγραψε στο Twitter: «Οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό και τον νάρκωσαν για να βάλουν έναν αναπνευστικό σωλήνα στο λαιμό του. Αυτήν τη στιγμή υποβάλλεται σε εξετάσεις. Θα παρέχουμε ενημερώσεις όταν τις έχουμε»

Μέλη της οικογένειας του Χάμλιν, που παρακολουθούσαν τον αγώνα, επιβιβάστηκαν μαζί του στο ασθενοφόρο και έσπευσαν στο κοντινό νοσοκομείο.Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kάθι Χότσουλ είπε: «Προσευχόμαστε για τον Ντάμαρ Χάμλιν. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και ολόκληρη την κοινότητα των Buffalo Bills»