Μπάιντεν: Το «μήνυμα» που θα στείλει στον Πούτιν από τη Βαρσοβία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα «στείλει μήνυμα» στον Βλαντιμίρ Πούτιναπό τη Βαρσοβία την Τρίτη (21/2), την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος θα εκφωνεί τη δική του ομιλία στη Μόσχα

O Tζο Μπάιντεν
O Tζο Μπάιντεν
Α.Ρ
1'

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία στην Πολωνία, έναν βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ και την ίδια ημέρα που ο Πούτιν πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα στη Μόσχα, τρεις ημέρες πριν από την επέτειο ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν θα φτάσει στη Βαρσοβία την Τρίτη και θα συναντηθεί με τον Πολωνό πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα. Την Τετάρτη συναντά τους ηγέτες των «εννέα του Βουκουρεστίου», μιας ομάδας μελών του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα μιλήσει τηλεφωνικά την επόμενη εβδομάδα με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αναμένεται στην Ουάσιγκτον στις 3 Μαρτίου.

Ωστόσο, η κύρια δημόσια εκδήλωση του Μπάιντεν θα είναι η ομιλία που θα εκφωνηθεί την Τρίτη από το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας σχετικά με «πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συσπείρωσαν τον κόσμο για να στηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία του», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι. .

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας ... για όσο χρόνο χρειαστεί. Και υποψιάζομαι ότι θα τον ακούσετε να στέλνει μηνύματα στον Πούτιν επίσης, καθώς και στον ρωσικό λαό» Ο Κίρμπι είπε ότι ο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή να ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή