Σεργκέι Λαβρόφ: «Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο»

Σεργκέι Λαβρόφ: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε σε αυστηρούς τόνους την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο
AP
1'

Οι πρώην σύμμαχοι της Ρωσίας προσπαθούν να σώσουν το ναζιστικό καθεστώς, αλλά οι προσπάθειές τους είναι μάταιες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η χθεσινή επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο είναι μόνο μια θεατρική παράσταση, όπως και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που υποσχέθηκε η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Τι νέο υπάρχει σε αυτό;» «Η παράσταση συνεχίζεται. Αυτά είναι μόνο τα μέρη της. Μόνο έτσι λειτουργούν οι πρώην δυτική συνάδελφοι μας που προσπαθούν να σώσουν το ναζιστικό καθεστώς. Οι προσπάθειές τους είναι μάταιες», είπε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο και το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν επισκέφθηκε χθες την Ουκρανία. Σε αντίθεση με την καθιερωμένη πρακτική, η αμερικανική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το κοινό για το ταξίδι και εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν επανειλημμένα ότι ο πρόεδρος σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Αρχικά, το πρόγραμμα εργασίας του αρχηγού του κράτους που δόθηκε στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Μπάιντεν θα πετάξει στη Βαρσοβία τη Δευτέρα το απόγευμα και το νέο του ταξίδι στο εξωτερικό θα περιοριστεί σε μια επίσκεψη στην Πολωνία.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης νέο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: politika.rs