Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε 3 ημέρες - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε τη δεύτερη πυραυλική επίθεση πριν από την αυγή μέσα σε τρεις ημέρες
Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας
ΑΡ
1'

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χερσώνα και 25 άνθρωποι - ανάμεσά τους τρία παιδιά - τραυματίστηκαν στο Ντνιπροπετρόβσκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν αναχαιτίστηκαν από την αεροπορική άμυνα της χώρας.

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν η πόλη Πάβλογκραντ κοντά στο Ντνίπρο, ένας Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι χτυπήθηκαν οι πόροι για μια ουκρανική επίθεση. Γράφοντας στο Telegram, ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ είπε ότι οι πύραυλοι στόχευαν σιδηροδρομικές υποδομές και αποθήκες καυσίμων.

Ζημιές υπέστησαν επίσης δεκαεννέα πολυκατοικίες 25 ιδιωτικές κατοικίες, έξι σχολεία και νηπιαγωγεία και πέντε καταστήματα. Η στρατιωτική διοίκηση του Ντνίπροπετρόβσκ της Ουκρανίας την περιέγραψε ως «τραγική νύχτα και πρωί».

Σε άλλο σημείο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου, Σέρχιι Πόπκο δήλωσε ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν και στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Ο τελευταίος γύρος πυραυλικών επιδρομών πριν από την αυγή έρχεται λίγες μέρες αφότου 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές με στόχο την κεντρική πόλη Ουμάν.

Την Παρασκευή, η Ρωσία δήλωσε ότι ο στρατός της στόχευε τις εφεδρικές μονάδες του ουκρανικού στρατού.