Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέντε οι νεκροί από τις ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην ουκρανική πρωτεύουσα σκότωσαν χθες πέντε ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Πέντε οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Κίεβο
Πέντε οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Κίεβο
Α.Ρ
1'

Ο Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας, αναφέρουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες από την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης δείχνουν το κτήριο να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, καθώς χτυπήθηκε από πύραυλο χθες κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιδρομών στο Κίεβο.

Ο Κλίτσκο φέρεται να είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα συντρίμμια που έπληξαν ένα κτήριο στην περιοχή Σολομιάνσκ, στο Κίεβο και περίπου δέκα τραυματίστηκαν καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Iχόρ Kλιμένκο το Σάββατο.

Οι δημοσιογράφοι του Guardian επισκέφτηκαν τον τόπο του συμβάντος. Οι επάνω όροφοι του πολυώροφου κτήρίου καταστράφηκαν και συντρίμμια διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, ενώ ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες. Οι ρωσικοί πύραυλοι είχαν στοχεύσει τουλάχιστον πέντε περιοχές σε όλη την Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή