Λευκορωσία: To αεροσκάφος του Πριγκόζιν προσγειώθηκε στο Μινσκ

Το ιδιωτικό τζετ του Γεβγκένι Πριγκόζιν προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης (27/6) στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το παρατηρητήριο Belarusian Hajun, που επικαλείται δεδομένα για την αεροπορική κίνηση της χώρας. Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί εάν ο ίδιος ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροσκάφος,

O Γεβγκένι Πριγκόζιν
O Γεβγκένι Πριγκόζιν
Α.Ρ
2'

Ένα ρωσικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600, το οποίο συνδέεται με τον αρχηγό της μισθοφορικής δύναμης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στα έγγραφα των αμερικανικών κυρώσεων, πέταξε στη Λευκορωσία από τη Ρωσία την Τρίτη. Δεν υπήρξε καμία άμεση επιβεβαίωση οτι επέβαινε πράγματι ο Πριγκόζιν.

Υπενθυμίζεται μετά την ανταρσία που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής, οδηγώντας τις δυνάμεις της Wagner προς τη Μόσχα, ο Πριγκόζιν κατέληξε σε συμβιβασμό με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, το βράδυ του Σαββάτου. Στο πλαίσιο του συμβιβασμού, για τον οποίο μεσολάβησε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Πούτιν του επέτρεψε να «αυτοεξοριστεί» στη Λευκορωσία και έδωσε στους μισθοφόρους του αμνηστία.

Έκτοτε ωστόσο η τύχη του δεν είχε γίνει γνωστή. Οι κωδικοί αναγνώρισης του αεροσκάφους ταιριάζουν με εκείνους ενός τζετ που συνδέεται από τις ΗΠΑ με την Autolex Transport που συνδέεται με τον Πριγκόζιν από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ. Το αεροπλάνο πέταξε από το Ροστόφ και προσγειώθηκε κοντά στο Μινσκ.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν σε αυτό το αεροπλάνο και το αεροσκάφος δεν είναι το μόνο τζετ που συνδέεται με αυτόν» γράφει το Sky News.

Λουκασένκο: Είχε δώσει εντολή να τεθεί ο στρατός σε ετοιμότητα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια της απόπειρας ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία, είχε δώσει εντολή να τεθεί ο στρατός σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, αναφέρει το κανάλι Telegram «Pul Pervogo» μετά την ομιλία του πολιτικού σε στρατιωτική τελετή στο Μινσκ.

«Έδωσα όλες τις εντολές να τεθεί ο στρατός σε επιφυλακή», είπε ο Λουκασένκο.
Ο πολιτικός σημείωσε ότι «ήταν οδυνηρό να παρακολουθεί» τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη νότια Ρωσία. «Πολλοί από τους πολίτες μας το πήραν κατάκαρδα. Γιατί η πατρίδα είναι μία», είπε ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχουν έγχρωμες επαναστάσεις αν δεν υπάρχουν λόγοι για αυτό στη χώρα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή