Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ξυπνήσαμε από τις σειρήνες, ακούσαμε εκρήξεις κοντά μας»

«Ακούσαμε αρκετές εκρήξεις κοντά μας. Η Ιερουσαλήμ ήταν σε κατάσταση πολιορκίας», ανέφερε ένας ακόμη Έλληνας που βρέθηκε στο Ισραήλ εν μέσω πολέμου

Ισραήλ, πόλεμος
Associated Press
1'

Επιστρέφουν με ασφάλεια από την Κυριακή οι Έλληνες που βρέθηκαν στο Ισραήλ και έζησαν τον πόλεμο. Λίγη ώρα πριν από τη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Ακόμη ένα τέτοιο «γκρουπ» έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη και τα συγγενικά τους πρόσωπα ήταν εκεί για να τους αγκαλιάσουν και να ανασάνουν ανακουφισμένοι.

Ο Ορέστης Τρασανίδης, ένας εκ των Ελλήνων που επέστρεψαν το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Έφτασα Παρασκευή βράδυ στο Ισραήλ και ήταν μέρα γιορτής εκεί και τίποτα δεν προϊδέαζε αυτό που θα συνέβαινε το επόμενο πρωί. Αιφνιδιαστήκαμε όταν ακούσαμε τις σειρήνες. Έφυγα από το ξενοδοχείο και πήγα σε ένα σημείο συνάντησης που είχαμε ορίσει. Εκεί συναντήσαμε του συναδέλφους μας από το Ισραήλ. Στην πορεία, όταν πήραν και εκείνοι πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον Νότο, ενημερωθήκαμε για τις επιθέσεις», είπε αρχικά.

«Ακούσαμε αρκετές εκρήξεις κοντά μας. Η Ιερουσαλήμ ήταν σε κατάσταση πολιορκίας. Μπήκαμε 6-7 φορές στο καταφύγιο και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν. Όχι μόνο εμείς αλλά και οι Ισραηλινοί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή