Πόλεμος στο Ισραήλ: Στην Ιορδανία η συνάντηση κορυφής Μπάιντεν με Σίσι, Αμπάς και βασιλιά Αμπντάλα

Αύριο η κρίσιμη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με ηγέτες της Μέσης Ανατολής

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στην Ιορδανία η συνάντηση κορυφής Μπάιντεν με Σίσι, Αμπάς και βασιλιά Αμπντάλα
2'

Η Ιορδανία θα φιλοξενήσει αύριο, Τετάρτη, μια τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμμάν με συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των ηγετών της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων για να συζητηθούν οι «επικίνδυνες» συνέπειες του πολέμου στη Γάζα και η εξεύρεση μιας πολιτκής λύσης, μετέδωσαν ιορδανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν δεν φρενάρει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Έτοιμοι δηλώνουν οι Ισραηλινοί για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα. Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, αν γίνει η χερσαία επίθεση που προετοιμάζεται και δεν έχουν απομακρυνθεί οι άμαχοι από τη Γάζα υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος οι γείτονες χώρες να εμπλακούν με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Την ίδια στιγμή, καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η αυριανή επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους από τη μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν θα καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινοί προχώρησαν σε 200 βομβαρδισμούς σε καίρια σημεία όπου βρίσκονται αρχηγεία της Χαμάς και μετά από 11 ώρες έγιναν οι πρώτες ρίψεις ρουκετών από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας προς ισραηλινό έδαφος.

Ανταλλαγή πυροβολισμών και στα σύνορα με τον Λίβανο, και όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, η Χεζμπολάχ λειτουργεί με εντολές του Ιράν για να αποπροσανατολίσει τις ένοπλες δυνάμεις με το Ισραήλ να διαμηνύει ότι είναι έτοιμο να ανοίξει και δεύτερο μέτωπο αν χρειαστεί και ζήτησε από την Χεζμπολάχ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Οι κάτοικοι και στο βόρειο μέτωπο αλλά και στις συνοριακές πόλεις έχουν όλοι απομακρυνθεί σε μία μεγάλη ακτίνα για την ασφάλεια τους.

Την ίδια στιγμή αγωνία για τους ομήρους που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς μετά και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει «φροντίδα» σε όμηρο. Η ίδια φέρεται να λέει ότι είναι καλά και θέλει να φύγει από εκεί. Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες ότι κρατάει 200 ισραηλινούς ομήρους με την αγωνία για την τύχη τους να εντείνεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή