Πόλεμος στο Ισραήλ: Νοσοκομείο στη Γάζα διακόπτει τη λειτουργία του - Έκκληση για καύσιμα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας αναγκάστηκε να διακόψει μέρος της λειτουργίας του 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νοσοκομείο στη Γάζα διακόπτει τη λειτουργία του - Έκκληση για καύσιμα
1'

Το Νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας, όπου στεγάζεται η μοναδική ογκολογική μονάδα της Λωρίδας της Γάζας προειδοποίησε πως μέσα σε 48 ώρες θα διακόψει εντελώς τη λειτουργία του, λόγω έλλειψης καυσίμων.

Δραματικές ώρες βιώνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Γάζα με τις ελλείψεις στα καύσιμα να έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο τους για την περίθαλψη χιλιάδων τραυματιών.

Στο πλαίσιο αυτό το νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας αναγκάστηκε σήμερα να διακόψει μέρος της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης καυσίμων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε ότι θα διακόψει «μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του».Το υπόλοιπο τμήμα του νοσοκομείου θα κλείσει «το αργότερο εντός 48 ωρών», πρόσθεσε.

Η παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προειδοποίησε ότι όλα τα νοσοκομεία στη Γάζα θα ξεμείνουν από καύσιμα εντος 24 ωρών.

Οι υγειονομικές εγκαταστάσεις βασίζονται ήδη σε εφεδρικές γεννήτριες και ενδεχόμενο τέλος της ηλεκτροδότησης θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες και προμηθευτές καυσίμων και ντίζελ στη Λωρίδα της Γάζας να επικοινωνήσουν μαζί τους, για να βοηθήσουν να σωθούν οι ζωές των ασθενών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή