Το Ισραήλ παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο μελών της Χαμάς - «Η Ισλαμική Τζιχάντ έριξε πύραυλο»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα στοιχεία έδωσε ο IDF στη δημοσιότητα αναφορικά με το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα

Το Ισραήλ παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο μελών της Χαμάς - «Η Ισλαμική Τζιχάντ έριξε πύραυλο»
4'

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται κατηγορηματικά οτι βρίσκεται πίσω απο την αιματηρή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας και δίνει στη δημοσιότητα συνεχώς στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Τελευταίο, ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο, σύμφωνα πάντα με τον IDF, ακούγονται δυο μέλη της Χαμάς τα οποία στη συνομιλία τους τονίζουν πως ο μοιραίος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την «Ισλαμική Τζιχάντ».

Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, η συνομιλία είναι προϊόν υποκλοπής των μυστικών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντανιέλ Χαγκάρι.

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Μαχητής 1: Σας λέω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν πύραυλο σαν αυτόν να πέφτει, και γι' αυτό λέμε ότι ανήκει στην παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.
Μαχητής 2: Τι;
Μαχητής 1: Λένε ότι ανήκει στην παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.
Μαχητής 2: Είναι από εμάς;
Μαχητής 1: Έτσι φαίνεται!
Μαχητής 2: Ποιος το λέει αυτό;
Μαχητής 1: Λένε ότι τα θραύσματα από τον πύραυλο είναι τοπικά θραύσματα και όχι όπως τα ισραηλινά θραύσματα.
Μαχητής 2: Τι λέτε [όνομα];
Σιωπή
Μαχητής 2: Αλλά ο Θεός να τον ευλογεί, δεν θα μπορούσε να βρει άλλο μέρος για να εκραγεί;
Μαχητής 1: Δεν πειράζει, ναι [όνομα] τον έριξαν από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο.
Μαχητής 2: Τι;
Μαχητής 1: Έριξαν τον πύραυλο από το νεκροταφείο πίσω από το νοσοκομείο al Ma'amadani, έκαναν λάθος και έπεσε πάνω τους.
Μαχητής 2: Υπάρχει νεκροταφείο πίσω από αυτό;
Μαχητής 1: Ναι, το al Ma'amadani είναι ακριβώς μέσα στον περίβολο.
Σιωπή
Μαχητής 2: Πού είναι όταν μπαίνετε στον περίβολο;
Μαχητής 1: Μπαίνεις πρώτα στον περίβολο και δεν πας προς την πόλη και είναι στη δεξιά πλευρά του νοσοκομείου al Ma'amadani.
Μαχητής 2: Ναι, το ξέρω.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού άσκησε επίσης κριτική στα μέσα ενημέρωσης για την έκρηξη στο νοσοκομείο al-Ahli al-Arabi, λέγοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ψέματα της Χαμάς και ότι ορισμένες από αυτές τις αναφορές και τους τίτλους δεν έχουν ακόμη διορθωθεί.

«Κατανοώ την επιθυμία για έκτακτες ειδήσεις, αλλά ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι η ακρίβεια και οι αξιόπιστες πληροφορίες προηγούνται. Ο ισραηλινός στρατός ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Συμπερασματικά, αυτό το περιστατικό δείχνει πώς οι ισχυρισμοί σε αυτήν την περίπτωση, ψευδείς και αβάσιμοι ισχυρισμοί των τρομοκρατών κατά του Ισραήλ, μπορούν να εξαπλωθούν και να πυροδοτήσουν την ένταση στην περιοχή.»

Για το πώς ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα θα μπορούσε να προκαλέσει τόση ζημιά, είπε: «Η ύπαρξη προωθητικού προκάλεσε μεγαλύτερη έκρηξη από την ίδια την κεφαλή. Και αυτό προκάλεσε τις ζημιές, τις εκρήξεις που βλέπουμε από τα φλεγόμενα αυτοκίνητα εδώ»

Εάν ο Ισραηλινός Στρατός ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη, θα υπήρχε «κρατήρας» ή κάποια «δομική ζημιά» Δείχνοντας ένα διάγραμμα του νοσοκομείου, λέει ότι δεν υπήρξε τέτοια ζημιά και «οι τοίχοι έμειναν άθικτοι».

Αυτό συνέβη, πρόσθεσε επειδή η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο οποίος «απέτυχε να εκτοξευθεί» σωστά, με τη Χαμάς να ξεκινάει «παγκόσμια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης» για να κατηγορήσει το Ισραήλ.

«Έφτασαν στο σημείο να διογκώσουν τον αριθμό των θυμάτων», λέει. «Κατανόησαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από την Ισλαμική Τζιχάντ που κατέστρεψε το νοσοκομείο». Τα εναέρια πλάνα επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε άμεσο χτύπημα στο ίδιο το νοσοκομείο και δεν υπήρξαν ζημιές σε κοντινά κτήρια. Είπε ότι η μόνη τοποθεσία που υπέστη ζημιές είναι το πάρκινγκ έξω από το νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο. «Κάναμε μια άμεση αναθεώρηση με όλα τα σχετικά τμήματα του IDF», είπε στους δημοσιογράφους. 'Ενα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς προς το Ισραήλ στις 18:15 τοπική ώρα την Τρίτη - πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, στις 18:59, λέει ότι ένα μπαράζ περίπου 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή οργάνωση από ένα κοντινό νεκροταφείο. Την ίδια ώρα, υπήρξαν αναφορές για έκρηξη στο νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, λέει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή