Σούσι από… χρυσάφι και μπριζόλα από… πλατίνα

Αν υπάρχει ένα ακριβό ιαπωνικό φαγητό που συγκεντρώνει τα ενδιαφέρον, αυτό είναι το σούσι όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Σούσι από… χρυσάφι και μπριζόλα από… πλατίνα
2'

Στη Νέα Υόρκη, τα μενού με εκλεκτά ωμά ψάρια ξεπερνούν συνήθως τα 500 δολ. ανά άτομο (και στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Masa από τον Masayoshi Takayama, οι τιμές ξεκινούν από 750 δολ.).

Η λατρεία του ακριβού σούσι εξαπλώνεται στο Λονδίνο: στο Takayama που μόλις άνοιξε στο Harrods, Sushi by Masa, ένα ρολό χαβιαριού toro είναι στο μενού με 198 λίρες (241 δολ.), ενώ το μενού omakase στο νέο Sushi Kanesaka στο 45 Park και στο Lane in Mayfair θα κοστίσει 420 λίρες. Αλλά στην Aragawa, μια άλλη νέα, ελίτ ιαπωνική τραπεζαρία στο Mayfair, οι τιμές που προκαλούν ίλλιγγο δεν αφορούν τα θαλασσινά αλλά το βόειο κρέας.

Είναι το πρώτο κατάστημα στο εξωτερικό των διάσημων εστιατορίων Kobe και Tokyo, που ιδρύθηκαν το 1956 και το 1967 αντίστοιχα. Η Aragawa ειδικεύεται σε μπριζόλες κομμένες από το σούπερ κορυφαίο στέλεχος Tajima μαύρων βοοειδών wagyu. Οι τιμές της μπριζόλας ξεκινούν από 500 λίρες και αγγίζουν τις 900 λίρες για περίπου 400 γραμμάρια (περίπου 14 ουγγιές) βόειου κρέατος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για ένα εξαιρετικό βοδινό. Μια μπριζόλα κόντρα φιλέτο από τη φάρμα Nishizawa στην περιφέρεια Hyogo της Ιαπωνίας (760 λίρες) είναι τόσο πλούσια σε ραβδώσεις λευκού λίπους που το χρώμα είναι απαλό ροζ, όχι κρεατοκόκκινο. Είναι τρυφερό σαν το βούτυρο.

Και η υφή του θα κάνει τους επισκέπτες να σκέφτονται περισσότερο την κορυφαία κοιλιά τόνου. Στο εστιατόριο του Aragawa στο Τόκιο, οι τιμές για τις μπριζόλες των 400 γραμμαρίων κυμαίνονται από 55.000 γιεν έως 99.000 γιεν (367 έως 660 δολάρια).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή