Πόλεμος Ισραήλ: Όλα τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ξεμείνει από καύσιμα, λέει η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Η οργάνωση ζητά να ενταθούν οι προσπάθειες για να ανοίξει σε μόνιμη βάση ένας ανθρωπιστικός διάδρομος
1'

Με ανακοίνωση της η Χαμάς επισημαίνει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Γάζας, τονίζοντας πως όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής έχουν ξεμείνει από καύσιμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παλαιστινιακή οργάνωση ζητά μόνιμο διάδρομο στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί μία «ανθρωπιστική καταστροφή».

«Η συνεχιζόμενη πολιορκία ακρωτηρίασε τις ανθρωπιστικές συνθήκες και προκάλεσε σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Για να μην αναφέρουμε ότι όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ξεμείνει από καύσιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Η Χαμάς επέκρινε την περιορισμένη ποσότητα βοήθειας που φτάνει στη Γάζα και κάλεσε τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, να «εντείνουν τις προσπάθειες» για να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος σε μόνιμη βάση.

«Η Λωρίδα της Γάζας δεν έχει υποστεί τίποτε άλλο παρά γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία αν συνεχιστούν, θα αποτελέσουν απόλυτη ντροπή για την ανθρωπότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Στο φως εικόνες-σοκ από τους ιατροδικαστές - «Η ανθρώπινη ψυχή δεν αντέχει τόση φρίκη»

Ισραήλ: Αν η Χαμάς απελευθέρωνε όλους τους ομήρους, θα τελείωνε ο πόλεμος

Γάζα: Τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς - Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του ισραηλινού στρατού