Πόλεμος στο Ισραήλ: Τούρκοι βουλευτές σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Γάζα

Αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας ετοιμάζεται να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας.
AP.
1'

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας και βουλευτής, Ντεριά Γιανίκ, τόνισε ότι προετοιμάζεται το έδαφος, προκειμένου αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης να επισκεφθεί τη Γάζα και να εξετάσει επί τόπου τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία τέτοια κίνηση, στον βαθμό που θα υλοποιηθεί, θα προκαλέσει νέα πηγή έντασης στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ερντογάν προς Πούτιν: «Η βαρβαρότητα εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών βαθαίνει»

Σήμερα (24/10), ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι η βαρβαρότητα εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών βαθαίνει και οι θάνατοι αμάχων αυξάνονται κάθε λεπτό. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η σιωπή των δυτικών κρατών δυσχεραίνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ανέφερε στον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσει ηρεμία στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις