«Κεραυνοί» του Ισραήλ για Ταγίπ Ερντογάν: «Στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

Επίθεση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Λιόρ Χαγιάτ, στο Ιράν, τον Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και την Τουρκία.
«Κεραυνοί» του Ισραήλ για Ταγίπ Ερντογάν: «Στέκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας»
AP.
2'

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όποιος δεν είναι με το Ισραήλ, υποστηρίζει την τρομοκρατία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Λιόρ Χαγιάτ.

«Η Χαμάς μετέτρεψε τη Λωρίδα της Γάζας σε τρομοκρατική βάση, με στόχο να σκοτώσει όσους περισσότερους Ισραηλινούς μπορεί, όπως είδαμε την 7η Οκτωβρίου. Αν δεν είσαι με το Ισραήλ, τότε υποστηρίζεις μία τρομοκρατική οργάνωση.

Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ότι τάχθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας, υποστηρίζοντας μία τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε πάνω από 1.400 Ισραηλινούς και απήγαγε πάνω από 220», προσέθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι το Ιράν είναι η πηγή όλων των κακών στη Μέση Ανατολή. Αυτοί χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και εξοπλίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Υεμένη και πολλές άλλες περιοχές. Κάθε περιοχή που “αγγίζει” το Ιράν, βυθίζεται στη μιζέρια, τη φτώχια, τη βία και την τρομοκρατία», τόνισε ο Λιόρ Χαγιάτ, μεταξύ άλλων.

«Δεν πιστεύω κανέναν από τους αριθμούς που η Χαμάς δημοσιοποιεί στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης. Η Χαμάς ψεύδεται και τα χρησιμοποιεί ως μέρος της προπαγάνδας της εναντίον του Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν στοχεύει αμάχους.

Το Ισραήλ δεν τάσσεται υπέρ μίας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός. Υποστηρίζουμε την είσοδο και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα για όσο διάστημα δεν καταλήγει στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς.

Δυστυχώς, οι αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που μιλούν τώρα, ήταν πολύ σιωπηλοί την 7η Οκτωβρίου και έχασαν το ηθικό έρεισμα για να μάς απευθύνουν το λόγο.

Αν δεν είπατε τίποτα την 7η Οκτωβρίου, σας καλώ να πάψετε. Εκτιμούμε την ελληνική υποστήριξη στο Ισραήλ. Το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος αξιωματούχος από την Ελλάδα (σ.σ. Μητσοτάκης) ήλθε στο Ισραήλ, μας μίλησε και μας υποστήριξε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή