Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σφαλιάρα» σε Σούνακ από τους Βρετανούς σε νέα δημοσκόπηση

Ρίσι Σούνακ: Ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει τη δημοφιλία του καταρρέει μετά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Σφαλιάρα» σε Σούνακ από τους Βρετανούς σε νέα δημοσκόπηση
1'

Μέχρι και οι Βρετανοί παραδέχονται πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ, αρνείται πεισματικά να δεχτεί την πραγματικότητα.

Όσο, ωστόσο, προβαίνει σε λάθος διπλωματικούς χειρισμούς, όπως η ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο τα ποσοστά δημοφιλίας του θα κατακρημνίζονται.

Κάπως έτσι, δημοσκόπηση που διενεργείται στο yougov.co.uk, δείχνει πως το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την αψυχολόγητη και άτσαλη απόφαση του Σούνακ να μη δεχτεί να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης στους Βρετανούς πολίτες, διατυπώνεται ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Στην ερώτηση, το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή