Γαλλία: Ρεκόρ Γκίνες στον Πύργο του Άιφελ με τα 700.000 σπιρτόκουτα - Η οδύσσεια και ο θρίαμβος
Oι υπεύθυνοι των Ρεκόρ Γκίνες παραδέχθηκαν το λάθος τους για το «μπλόκο» στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα. Αναγνώρισαν ότι ήταν υπερβολικοί και έδωσαν τελικά το ρεκόρ στον 47χρονο
Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το σκληρό «όχι» στην προσπάθειά του, ο 47χρονος Ρισάρ Πλο από τη Γαλλία βραβεύτηκε τελικά με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο χρησιμοποιώντας σπιρτόξυλα - αφού πρώτα είχε απορριφθεί η προσπάθειά του.
Ο Ρισάρ Πλο είχε κατασκευάσει ένα μοντέλο του Πύργου του Άιφελ, χρησιμοποιώντας πάνω από 700.000 σπιρτόξυλα, αλλά είπε ότι τον απέρριψαν επειδή η κατασκευή πρέπει να κατασκευαστεί από σπίρτα που είναι διαθέσιμα στο κοινό για αγορά, δεν έχουν εύφλεκτα κόκκινα άκρα - και δεν πρέπει να «κόβονται, αποσυναρμολογούνται ή παραμορφώνονται σε σημείο που να μην αναγνωρίζονται πλέον» ως σπίρτα
Ο Γάλλος είπε στο δίκτυο TFI ότι ξεκίνησε από τον πύργο με σπίρτα που αγόρασαν εμπορικά, αλλά βαρέθηκε να κόβει τις κόκκινες άκρες τους ένα προς ένα, και έτσι κατέληξε να επικοινωνήσει με τον κύριο Γάλλο κατασκευαστή για να του παραδώσει τις ξύλινες ράβδους σε κουτιά των 15 κιλών. Όπως είπε, δεν ήξερε ότι αυτό θα τον απέκλειε αρχικά από το ρεκόρ.
Ο 47χρονος Πλο είπε ότι πέρασε οκτώ χρόνια και 4.200 ώρες συναρμολογώντας 706.900 σπίρτα για να χτίσει την ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο από σπίρτα, ύψους 7,19 μέτρων. Αφού ολοκλήρωσε το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου, υπέβαλε αίτηση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες μόνο και μόνο για να τον απορρίψουν χωρίς περαιτέρω εξέταση.
Σε μια καυστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι η απόφαση ήταν μια «μεγάλη απογοήτευση». Αλλά τώρα, αφού εξέτασαν την περίπτωσή του, οι αρμόδιοι απο την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες παραδέχτηκαν ότι ήταν πολύ «σκληροί» στην εφαρμογή των κανόνων τους.
Ο Mark McKinley, εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε: «Θεωρούμε πολύ σημαντικό να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σχολαστικοί όταν εξετάζουμε τις αποδείξεις γιατί η διαδικασία αυτή είναι η απόδειξη της ισότητας απέναντι σε όσους επιχειρούν ένα Ρεκόρ Γκίνες παντού στον κόσμο. Ωστόσο αφού ενημερωθήκαμε περισσότερο για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή σπίρτων και μετά από επανεξέταση των παρόμοιων ρεκόρ που έχουμε αναγνωρίσει, φαίνεται ότι ήμασταν υπερβολικοί στην εφαρμογή των κανόνων σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε στο Sky News εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες.
«Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσουμε το Ρεκόρ Γκίνες στον Ρισάρ και επίσης διορθώσαμε ορισμένες αντιφάσεις στους κανόνες μας και πλέον επιτρέπεται τα σπίρτα να κόβονται και να σχηματίζονται όπως κρίνουν οι μοντελιστές» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
«Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε τις τελευταίες 24 ώρες οι οποίες θα έπρεπε να είναι στιγμές γιορτής για τον Richard. Ελπίζουμε ότι θα αποδεχθεί τα συγχαρητήρια εκ μέρους όλων μας στα Ρεκόρ Γκίνες για την πραγματικά εντυπωσιακή κατασκευή του και το νέο ρεκόρ που αναγνωρίστηκε» κατέληξε ο εκπρόσωπος των Ρεκόρ Γκίνες.