Θάνατος Αλεξέι Ναβάλνι: Έρευνα για τα αίτια του θανάτου του - Ενημερώθηκε ο Πούτιν

Αλεξέι Ναβάλνι: Πέθανε κατά τη διάρκεια βόλτας, και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που του έγιναν δεν στάθηκε δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή
Θάνατος Αλεξέι Ναβάλνι: Έρευνα για τα αίτια του θανάτου του - Ενημερώθηκε ο Πούτιν
Αρχείου AP
2'

Στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, αναφέρονται τα ρωσικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως δεν παρουσίαζε προβλήματα υγείας, ενώ ούτε η οικογένειά του είχε ζητήσει ιατρική συνδρομή.

Ο Ναβάλνι ο οποίος, όπως αναφέρεται, εξέτιε ποινή για απάτη και εξτρεμισμό, πέθανε σε ηλικία 47 ετών σε σωφρονιστική αποικία στο Γιαμάλ, μετά από μία βόλτα, όπως ανακοίνωσε το περιφερειακό τμήμα της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας (FSIN).

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που του έγιναν δεν στάθηκε δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ρωσικό πρακτορείο TASS, o Ναβάλνι πέθανε στην σωφρονιστική αποικία Νο 3 στην Αυτόνομη Περιοχή Yamalo-Nenets.

Τα αίτια του θανάτου του μπλόγκερ ερευνώνται από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στο Τσελιάμπινσκ, ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε πως το FSIN κάνει τη δέουσα επιμέλεια και δεν χρειάζονται πρόσθετες οδηγίες σχετικά με το συμβάν. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων, από τους οποίους καθοδηγούνται πλέον όλοι», εξήγησε.

Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε δύο φορές σε αναστολή με την κατηγορία της απάτης. Μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις των όρων της δοκιμαστικής του ποινής, το 2021, η ποινή με αναστολή του μπλόγκερ αντικαταστάθηκε με πραγματικό χρόνο φυλάκισης.

Τον Μάρτιο του 2022, ο Ναβάλνι κρίθηκε ένοχος για περιφρόνηση του δικαστηρίου και απάτη κατά τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση σε μια αποικία αυστηρού καθεστώτος.

Τον Αύγουστο του 2023, το δικαστήριο έκρινε τον μπλόγκερ ένοχο για τη δημιουργία μιας εξτρεμιστικής κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή