ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός - Το Ισραήλ πραγματοποιεί πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Παγκόσμιος συναγερμός - Το Ισραήλ πραγματοποιεί πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ισραήλ - Πύραυλοι έπληξαν σύμφωνα με πληροφορίες περιοχή στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν, ενώ εκρήξεις έχουν αναφερθεί στη Συρία και στο Ιράκ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν, προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».

Από την πλευρά του, και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στη Συρία και στο Ιράκ

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επιβεβαίωση από το Ιράν αλλά όλα δείχνουν πως η απάντηση των Ισραηλινών ήρθε την ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους που είναι η Παρασκευή, όπως αντίστοιχα το Ιράν είχε χτυπήσει το περασμένο Σάββατο που ήταν ημέρα προσευχής για τους Εβραίους.

Αναστολή των πτήσεων

Όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματός να αμυνθεί» έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειάς, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Δεν έδωσε καμιά πληροφορία ούτε για τα μέσα, ούτε την ημερομηνία, ούτε τους στόχους ενδεχόμενης επιχείρησης ανταπόδοσης.

Σχετικές ειδήσεις