ΚΟΣΜΟΣ

Τα «Χόμπιτς» από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αποχαιρετούν τον Μπέρναρντ Χιλ

Τα «Χόμπιτς» από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αποχαιρετούν τον Μπέρναρντ Χιλ

Ο Μπέρναρντ Χιλ, ή αλλιώς βασιλιάς Θέοντεν πέθανε την Κυριακή 5 Μαΐου 

Τα «Ξωτικά» από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών απέτισαν φόρο τιμής στον Μπέρναρντ Χιλ, ή αλλιώς βασιλιά Θέοντεν, ο οποίος πέθανε την Κυριακή 5 Μαΐου, σε ηλικία 79 ετών.

Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός όταν πρωταγωνίστησε ως Γιοσέρ Χιουζ στο Boys from the Blackstuff άφησε εποχή ως βασιλιάς Θέοντεν στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον που λατρεύτηκε παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον ατζέντη του έφυγε από τη ζωή περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα την Κυριακή το πρωί.

Ο Χιλ, ο οποίος το 1997 ήταν ο «καπετάνιος» του Τιτανικού στο οσκαρικό έργο, θα μιλούσε στην Comic Con του Λίβερπουλ μία μέρα πριν τον θάνατό του, ωστόσο αποσύρθηκε καθότι ήταν πολύ άρρωστος ο συνεργάτης του.

Το βράδυ της Κυριακής, οι συμπρωταγωνιστές του στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, σε εκδήλωση στο Μέρσισαιντ μίλησαν για τον «ατρόμητο, αστείο, τραχύ, οξύθυμο και όμορφο» φίλο και συνάδελφο τους.

Daily Mail via itv News

Ο Ελάιτζα Γουντ, ο Μπίλι Μπόιντ, ο Ντομινίκ Μόναγκαν και ο Σον Άστιν, οι οποίοι ήταν τα τέσσερα διάσημα ξωτικά της τριλογίας ανέβηκαν στην σκηνή λέγοντας στους φανς ότι «σήμερα χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας».

Ο Άστιν είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος «Το πρωί χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας. Ο Μπέρναρντ πέθανε, όπως και ο βασιλιάς Θέοντεν. Θα θέλαμε λίγα λεπτά πριν κατέβουμε από τη σκηνή, για να τον τιμήσουμε».

Daily Mail

«Υποτίθεται ότι θα βρισκόταν εδώ χθες. Τον αγαπάμε, ήταν ατρόμητος, ήταν αστείος, ήταν τραχύς, ήταν οξύθυμος, ήταν όμορφος».

Ο Μπίλι Μπόιντ πρόσθεσε: «Βλέπαμε και μιλούσαμε για τις ταινίες και είπα στον Ντομ, δεν νομίζω ότι κανένας είπε τα λόγια του Tolkien τόσο καλά όσο ο Μπέρναρντ. Ο τρόπος που άρθρωνε τις λέξεις, μου ράγιζε την καρδιά».

Daily Mail via Getty Images

«Ο Χίλ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός για τους ρόλους του στον Τιτανικό και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε ηλικία 79 ετών», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Χιλ θα μείνει στη μνήμη των θεατών για τις αμέτρητες ταινίες που έκανε σε όλη την καριέρα του, αλλά κυρίως για τον ρόλο του ως Γιοσέρ Χιουζ, στην σειρά της δεκαετίας του 1980 «Boys from the Blackstuff».

Ο ρόλος εκείνος όχι μόνο του άνοιξε την πόρτα για το Χόλιγουντ, αλλά έγινε και σύμβολο για μία ολόκληρη γενιά ανδρών της εργατικής τάξης του Βορρά της Αγγλίας.

bernardhilll-1.jpg
Daily Mail

Ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε μόλις λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική του επιστροφή, στη σειρά του Μάρτιν Φρίμαν «The Responder», που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής στο BBC One.

BBC/Dancing Ledge