ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024: Χαμός με την πρόβα του Ισραήλ - Σε επιφυλακή οι Αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα

Eurovision 2024: Χαμός με την πρόβα του Ισραήλ - Σε επιφυλακή οι Αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα

Χαμός με την πρόβα του Ισραήλ, επενέβη η αστυνομία – Ανησυχία στις σουηδικές Αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα

Στη Σουηδία φοβούνται πάρα πολύ για τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάλμε ενόψει της Eurovision και της συμμετοχής του Ισραήλ, την περίοδο που συνεχίζεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Με αποδοκιμασίες, αλλά και χειροκροτήματα σημαδεύτηκε η εμφάνιση της Eden Golan της εκπροσώπου του Ισραήλ στην jury rehearsal του δεύτερου ημιτελικού. Από τα γιουχαρίσματα μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Η 20χρονη Ισραηλινή διαγωνιζόμενη Έντεν Γκολάν, 20 ετών, από την πλευρά της ελπίζει ότι η ερμηνεία της θα βοηθήσει στην ένωση των ανθρώπων, τονίζοντας ότι αισθάνεται τιμή που έχει την ευκαιρία να γίνει η φωνή της χώρας της.

Οι σουηδικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας και έχουν προετοιμαστεί για πιθανές αναταραχές κατά τη διάρκεια της Eurovision. Συνολικά, περίπου 100.000 επισκέπτες έχουν συρρεύσει στην πόλη της νότιας Σουηδίας για το ετήσιο φεστιβάλ, το οποίο παρακολουθούν τηλεοπτικά περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αν και φέτος μηνύματα από όλον τον κόσμο κάνουν λόγο για μποϊκοτάζ λόγω της ισραηλινής συμμετοχής, σύμφωνα με τον Reuters.

Ήδη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν λάβει χώρα κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης την περασμένη Τρίτη πριν τον πρώτο ημιτελικό, όταν ο Σουηδός τραγουδιστής Έρικ Σαάντε εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας στο χέρι του το εμβληματικό παλαιστινιακό μαντήλι καφίγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει το φεστιβάλ, καταδίκασε τη χειρονομία και ζήτησε συγνώμη από το κοινό.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Άρρωστη η Μαρίνα Σάττι - Ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό

Μαρίνα Σάττι: Διέρρευσε όλη η εμφάνισή της στη Eurovision - Δείτε το βίντεο

Eurovision 2024: Η ώρα της Μαρίνας Σάττι - Η σειρά που εμφανίζεται και η θέση στα στοιχήματα