ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η γυναίκα που κάθισε δίπλα στον Πούτιν στη χθεσινή μεγάλη παρέλαση

Ποια είναι η γυναίκα που κάθισε δίπλα στον Πούτιν στη χθεσινή μεγάλη παρέλαση
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσχα - Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης: Δίπλα στον Πούτιν η Alexandra Semenovna Aleshina, η οποία έγινε 100 ετών τον Φεβρουάριο του 2024.

Σύμφωνα με την παράδοση, βετεράνοι του Μεγάλου Πολέμου προσκλήθηκαν χθες στην Παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα.

Την παράσταση εντούτοις έκλεψε μια γυναίκα. Αυτή τη φορά, στο αριστερό χέρι του Βλαντιμίρ Πούτιν καθόταν η Alexandra Semenovna Aleshina, η οποία έγινε 100 ετών τον Φεβρουάριο του 2024.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου συμμετείχε στην κατασκευή αντιαρματικών οχυρώσεων στη Μόσχα, παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σκοπευτή και στη συνέχεια εκπαίδευσε η ίδια ελεύθερους σκοπευτές.

Πριν την έναρξη της πανηγυρικής εκδήλωσης στην Κόκκινη Πλατεία, η βετεράνος τράβηξε την προσοχή πολλών καθώς ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αργότερα έγινε γνωστό ποια ήταν. Και στα δεξιά του αρχηγού του ρωσικού κράτους ήταν ο Yevgeny Kuropatkov, ο οποίος γιόρτασε τα εκατό χρόνια του τον περασμένο Ιούλιο.

Ποια είναι η Alexandra Aleshina;

Το 1941, η Aleshina, αφού τελείωσε τα επτά χρόνια του σχολείου, πήγε να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο, όπου, μαζί με άλλους μαθητές, αντικατέστησε ουσιαστικά τους άνδρες που είχαν πάει στο μέτωπο. Στη συνέχεια συμμετείχε στην κατασκευή αντιαρματικών οχυρώσεων στο Naro-Fominsk κοντά στη Μόσχα. Και ήδη το 1942 εγγράφηκε σε μαθήματα ελεύθερου σκοπευτή.

Σημειώνεται ότι η Aleshina ήταν τόσο καλή στη δουλειά της που όταν ζήτησε να πάει στο μέτωπο, η διοίκηση θεώρησε απαραίτητο να την αφήσει στη σχολή ελεύθερων σκοπευτών ως εκπαιδευτή.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας της, η βετεράνος εκπαίδευσε 26 στρατιωτικούς υψηλής ειδίκευσης. Γενικά, σε περισσότερα από δύο χρόνια, το σχολείο εκπαίδευσε περίπου δύο χιλιάδες γυναίκες ελεύθερους σκοπευτές.

Η Aleshina τιμήθηκε με διάφορα βραβεία, όπως το Τάγμα του Πατριωτικού Πολέμου, το μετάλλιο Zhukov, το μετάλλιο "Για τη νίκη επί της Γερμανίας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945" και το μετάλλιο "Για γενναία εργασία κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικός Πόλεμος."

Σχετικές ειδήσεις