ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με Μπαχτσελί – Στα «σκαριά» βρίσκεται το νέο Σύνταγμα

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με Μπαχτσελί – Στα «σκαριά» βρίσκεται το νέο Σύνταγμα
TWITTER.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ανάμεσα σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ήταν και το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο επικεφαλής του εθνικιστικού MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συναντήθηκαν στο προεδρικό συγκρότημα Μπέστεπε. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, κατά την οποία αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πολιτική της γείτονος χώρας, διήρκεσε μία ώρα.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ιδέες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι επιθέσεις του PKK, ενώ, μίλησαν και για τις γενικές οικονομικές προοπτικές της Τουρκίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το νέο Σύνταγμα. Το επόμενο χρονικό διάστημα, το κυβερνών κόμμα (ΑΚP) αναμένεται να πραγματοποιήσει μελέτες και συναντήσεις με όλα τα κόμματα της Βουλής, ώστε να χαράξει τον οδικό χάρτη για το νέο Σύνταγμα.

Ερντογάν για το νέο Σύνταγμα: «Δεν είναι μαγικό ραβδί, θα αποτελέσει ορόσημο στην πολιτική ιστορία μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο νέο Σύνταγμα που βρίσκεται στα «σκαριά», κάνοντας λόγο για «η εξάλειψη αυτής της ανεπάρκειας, μέσω της εθνικής βούλησης, θα ενισχύσει τη δύναμη της δημοκρατίας μας και θα αποτελέσει ορόσημο στην πολιτική μας ιστορία», σε σημερινή (10/05) δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το νέο Σύνταγμα δεν θα εξαλείψει αμέσως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν ένα μαγικό ραβδί. Θα επιταχύνει περαιτέρω την επίλυση των ζητημάτων της χώρας μας, από την οικονομία έως την κοινωνία, διευρύνοντας το πεδίο της πολιτικής.

Από αυτήν την άποψη, η εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων συνιστά σημαντική ευκαιρία. Η ελπίδα μας είναι πως αυτή η ευκαιρία θα μετατραπεί σε μόνιμο κέρδος για τη χώρα και τη δημοκρατία μας. Θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε εποικοδομητικό ρόλο, στο πλαίσιο των προσδοκιών του έθνους μας», επεσήμανε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις