Τιτανικός: Κατασκευάζεται υποβρύχιο εξερεύνησης του ναυαγίου - Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Titan

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο ναυάγιο του Τιτανικού γίνεται νέα απόπειρα εξερεύνησης του πιο διάσημου ναυαγίου
Τιτανικός: Κατασκευάζεται υποβρύχιο εξερεύνησης του ναυαγίου - Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Titan
1'

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία του Titan, όπου 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά την έκρηξη του υποβρυχίου «Titan», ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξεκινά νέο υποβρύχιο πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποδείξει ότι η περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού μπορεί να εξερευνηθεί με ασφάλεια.

Ο 74χρονος Λάρι Κόνορ από το Οχάιο, σχεδιάζει να ταξιδέψει στα 12.400 πόδια στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού με ένα υποβρύχιο δύο ατόμων, κατασκευασμένο από την Triton Submarines, σύμφωνα με τον Independent.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο» δήλωσε ο Κόνορ στη Wall Street Journal.

Ο Κόνορ, για την κατασκευή του υποβρυχίου, θα συνεργαστεί με τον Πάτρικ Λαχέι, έμπειρο δύτη και σχεδιαστή υποβρυχίων, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Triton Submarines.

«Ο Πάτρικ το σκεφτόταν και το σχεδίαζε αυτό για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία», πρόσθεσε ο Κόνορ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε σκοπεύουν να κάνουν το ταξίδι στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή