Η πρόβλεψη του Νοστράδαμου για τη βασιλική οικογένεια προκαλεί… τριγμούς

Ο κορυφαίος ειδικός του Νοστράδαμου επανερμηνεύει τις προβλέψεις του φημισμένου «μάντη» του Μεσαίωνα και κάνει λόγο για... παραίτηση του βασιλιά Καρόλου αλλά και εκπλήξεις στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου
Η πρόβλεψη του Νοστράδαμου για τη βασιλική οικογένεια προκαλεί… τριγμούς
3'

Ο Γάλλος αστρολόγος του 16ου αιώνα Νοστράδαμος είχε προχωρήσει σε μερικές «άγριες» προβλέψεις σχετικά με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με τις οποίες φαίνεται να «ταυτίζονται» αρκετοί συνωμοσιολόγοι, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν αποστάσεις.

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου, φημισμένου «μάντη» του Μεσαίωνα, που είδαν το φως της δημοσιότητας το 1555, έχουν καταφέρει να προκαλέσουν μεγάλο ενδιαφέρον στον σύγχρονο κόσμο, καθώς πολλοί εντοπίζουν «πληροφορίες» για περιστατικά και πρόσωπα της σημερινής εποχής, αλλά και ιστορικών γεγονότων. Άλλωστε, ανάμεσα στις προβλέψεις του είναι η Γαλλική Επανάσταση, η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ, ακόμη και η 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Αυτό όμως που φαίνεται να απασχολεί πλήθος κόσμου είναι η πρόβλεψη «βόμβα» για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ο κορυφαίος ειδικός του Νοστράδαμου, ο Μάριο Ρίντινγκ επανερμήνευσε τις θεωρίες του Γάλλου το 2005 και εξήγησε πως «ένας άνθρωπος που δεν αναμένεται ποτέ να γίνει βασιλιάς» παίρνει τον θρόνο, μετά την παραίτηση του βασιλιά Καρόλου. Μάλιστα, ο Ρίντινγκ ανέφερε πως ο βασιλιάς Κάρολος θα παραιτηθεί απ’ τον βασιλικό θώκο εξαιτίας της δυσαρέσκειας των πολιτών. Ο ίδιος εντόπισε την εν λόγω δυσαρέσκεια μετά το διαζύγιο του βασιλιά Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Ρέντινγκ υποστήριξε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι στα 70 του χρόνια όταν αναλάβει τον θρόνο, αλλά η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο πρόσωπό του από ένα ορισμένο ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού, μετά το διαζύγιό του με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθούν να υφίστανται».

Μερικοί άνθρωποι έχουν υποθέσει ότι ο άνδρας που θα φορέσει το στέμμα μετά την παραίτηση του Καρόλου είναι ο μικρότερος γιος του, ο πρίγκιπας Χάρι, ή ο Αυστραλός Simon Dorante-Day, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο κρυφός γιος του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα, αλλά ταυτόχρονα και ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου.

Την ίδια ώρα, μία από τις πιο εξωφρενικές θεωρίες είναι ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι και η πριγκίπισσα Βεατρίκη θα φέρουν «την καταστροφή στους ανθρώπους». Ένας πολέμιος του Νοστράδαμου αμφισβήτησε τις θεωρίες του φιλόσοφου μέσω ανάρτησης στο διαδικτυακό φόρουμ Quora.

Ο Νοστράδαμος είχε ισχυριστεί πως «στο τέλος του πολέμου οι μεγάλες δυνάμεις αλλάζουν και κοντά στην ακτή γεννιούνται τρία όμορφα παιδιά. Αυτά τα παιδιά θα προκαλέσουν καταστροφή όταν θα ενηλικιωθούν», ενώ είχε τονίσει «να αλλάξουμε το Βασίλειο της χώρας και να το δούμε να μην μεγαλώνει πια».

Ο πολέμιος του φιλόσοφου επανέλαβε την ερμηνεία κάποιου άλλου, σύμφωνα με την οποία τα τρία παιδιά είναι «ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι και η πριγκίπισσα Βεατρίκη». Ωστόσο επισημαίνεται -και πολύ σωστά- πως κανένα απ’ τα τρία βασιλικά μέλη δεν γεννήθηκε «κοντά στην ακτή».

*Με πληροφορίες από Daily Star

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή